AcasăNewsUn nou incendiu la incineratorul de deșeuri periculoase de la Brazi. Depozitul...

Un nou incendiu la incineratorul de deșeuri periculoase de la Brazi. Depozitul a ars și acum două săptămâni

braziUn nou incendiu la incineratorul de deșeuri periculoase de la Brazi. Depozitul a ars și acum două săptămâni

Pompierii prahoveni au intervenit, luni dimineață, la incineratorul de deşeuri periculoase din comuna Brazi. Un nou incendiu a izbucnit în hala cuprinsă, în urmă cu circa două săptămâni, de flăcări.

ISU Prahova a comunicat că la fața locului a fost trimisă o autospecială de stingere. Conform pompierilor, este vorba de un incendiu în interior care afectează o suprafață de 100 de metri pătrați.

Incineratorul arde din nou cu flacără deschisă, potrivit pompierilor. „După ultima inundare a halei, operatorul economic avea de îndeplinit obligaţiile prevăzute de lege pentru apărarea împotriva incendiilor”, precizează ISU.

Incendiul de la Brazi a fumegat mai multe zile

Este vorba despre un incendiu reaprins, flăcările pornind inițial la data de 2 iunie. La acel moment, lucrătorii de la ISU Prahova s-au luptat timp de 26 de ore să stingă flăcările de la incineratorul din Brazi. La scurtă vreme, focul s-a reaprins, de această dată arzând deșeuri periculoase de pe o suprafață mare, din interiorul depozitului.

În urma incendiului de acum aproape două săptămâni, au ars peste 500 de tone de deşeuri periculoase şi nepericuloase, inclusiv deşeuri din zona medicală, pompierii având ulterior mai multe intervenţii pentru stingerea focarelor rămase, prin inundarea controlată a incintei.

author avatar
Andreea Vlad
93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger