AcasăNewsUn nou dosar penal pentru Adrian Sarbu si Sorin Rosca Stanescu

Un nou dosar penal pentru Adrian Sarbu si Sorin Rosca Stanescu

Afaceristii Adrian Sarbu si Sorin Rosca Stanescu au fost audiati, vineri dimineata, la sediul din Bucuresti al DIICOT.

Cu aceasta ocazie celor doi le-a fost adus la cunostinta faptul ca sunt invinuiti intr-un nou dosar penal. Cei doi afaceristi sunt acuzati ca, in 2008, au luat credite de la BRD folosind acte false.

Conform procurorilor DIICOT, Adrian Sarbu a luat un credit de patru milioane de dolari, pentru care a girat cu un contract de management incheiat cu un grup de presa international.

Sorin Rosca Stanescu a luat un credit de trei milioane de euro si a girat cu un teren supraevaluat, astfel ca in momentul in care afaceristul nu a mai platit ratele, banca nu a reusit sa acopere prejudiciul.

Conducerea BRD s-a sesizat, iar oamenii legii au demarat o ancheta. Astfel s-a ajuns ca Adrian Sarbu si Sorin Rosca Stanescu sa fie acuzati de inselaciune, spalare de bani si constituirea unui grup infractional organizat.

Alaturi de cei doi, in dosar mai sunt implicate nume importante precum Remus Truica, fost sef de cabinet in Guvernul Adrian Nastase, si Sorin Popa, fost vicepresedinte BRD. Reprezentantii institutiei sustin ca BRD a fost prejudiciata, in total, cu peste 40 de milioane de euro, existand si alte nume grele care au luat credite si pentru care nu au oferit garantii sau au girat cu terenuri supraevaluate.

De remarcat ca Adrian Sarbu si Sorin Rosca Stanescu se afla deja in arest. Patronul Mediafax Group este de trei luni in Arestul Central al Politiei Capitalei, fiind implicat intr-un dosar de evaziune fiscala. Sorin Rosca Stanescu este incarcerat la Penitenciarul Rahova, fiind condamnat la doi ani si patru luni de inchisoare cu executare in dosarul Rompetrol.

author avatar
Cristi Ionita
349 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger