AcasăNewsUn nou cutremur s-a resimțit, duminică dimineață, în zona Vrancea. Ce magnitudine...

Un nou cutremur s-a resimțit, duminică dimineață, în zona Vrancea. Ce magnitudine a avut seismul

cutremurUn nou cutremur s-a resimțit, duminică dimineață, în zona Vrancea. Ce magnitudine a avut seismul

Un cutremur slab a avut loc duminică dimineață în zona seismică Vrancea, potrivit infp.ro.

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului transmite că sismul a fost înregistrat duminică, 9 mai, la ora 03:15:29, în zona seismică Vrancea, Buzău. Cutremurul a avut magnitudinea de 2.9 grade pe scara Richter și s-a produs la adâncimea de 7 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 53km E de Brașov, 72km N de Ploiești, 120km SV de Bacău, 128km N de București, 137km NE de Pitești, 137km V de Brăila, 138km V de Galați, 167km E de Sibiu, 192km N de Ruse, 203km SV de Iași.

Cel mai mare de anul acesta

Cel mai mare cutremur din 2021 s-a produs în urmă cu o lună, pe 9 aprilie, în Vrancea. Seismul a avut magnitudinea de 4,5 grade Celsius și a fost resimțit și în Capitală.

Cutremurul cu magnitudinea de 4,5 grade pe scara Richer s-a produs la adâncimea de 120 de kilometri, potrivit Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare și pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul s-a produs în apropierea oraşelor Bacău, Brașov, Ploiești, Galați, Brăila, Iași, București, Pitești, Sibiu, Chișinău.

author avatar
Andreea Vlad
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger