AcasăNewsUn nou “challenge” mortal

Un nou “challenge” mortal

Tinerii s-au lasat prinsi de o noua provocare, una mortala chiar. Daca pana acum distractia era sa isi toarne o galeata cu apa rece in cap sau sa alerge pe langa masina acum se pare ca noul “challenge”  pe cat este de provocator, pe atat de periculos este. Astfel ca, challenge-ul a facut deja prima victima in Romania.

Jocul se numeste ”cine sta mai mult sub apa fara sa respire”. Mai multi tineri l-au incercat zilele trecute la un strand din Iasi. Ei au pus pariuri pentru a stabili un nou record in acesta provocare.  Student eminent, de nota 10, baiatul, in varsta de 23 de ani, a mers la strand cu prietenii sai. Impreuna au vrut sa vada cine rezista cel mai mult sub apa, dar acesta nu a mai iesit din bazin dupa o anumita perioada. Speriati, colegii lui au chemat salvarea. Mai multe echipaje medicale au ajuns imediat la fata locului si l-au resuscitat pe student, dar fara succes. Autoritatile au deschis acum o ancheta in acest caz. De altfel, la strandul nou deschis in Iasi nu era angajat un salvamar, sustin parintii tanarului si anchetatorii.

Jocuri periculoase

Se pare ca jocul este cunoscut prin randul tinerilor la fel cum a fost si jocul ”Balena Albastra”  care era insa pe calculator si care a facut nenumarate victime. In acest joc macabru copii erau pusi sa execute anumite porunci pana la sinucidere. Chiar si cei mai buni inotatori nu-si pot tine respiratia mai multe de 3-4 minute. Daca vei incerca sa-ti scufunzi fata intr-un vas mai mare cu apa, in timp ce-ti tii respiratia, in corpul tau se declanseaza automat unele schimbari, spun specialistii. Cercetatorii spun ca in momentul in care corpul intra in submersie, ritmul cardiacincepe sa scada, vasele sangvine si splina se contracta, pentru a ajuta organismul sa salveze cat mai multa energie din cauza oxigenului insuficient.

author avatar
Ramona Feraru
260 afisari

1 COMENTARIU

  1. Am facut si eu prostii cu prietenii aruncam monezi sau morcov in piscina la 3m si trebuia sa vii cu monezi in mana si morcovul in gura.Pana cand pe unul din prieteni l-a busit sangele pe nas de la desele fluctiuatii de presiune la nivelul capului si presiunii singelui ca ne-am speriat cateva saptamani nu ne-am mai scaldat, apoi cand mergeam inotam ca domnisoarele parca fara sa ne udam pe tot corpul. Depinde de noroc. Putea muri el, eu, toti.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger