AcasăNewsUn nou atac armat in SUA, la un templu sikh

Un nou atac armat in SUA, la un templu sikh

Un barbat inarmat a atacat oamenii dintr-un templu sikh din Oak Creek, Wisconsin, omorand sase persoane, dupa care a fost ucis.

Este cel de-al doilea atac armat in Statele Unite, comis dupa 15 zile de la cel din Aurora.

Femeile s-au incuiat in bucatarie

Soc. Comunitatea sikh s-a strans la fata locului

Tragatorul a intrat in templu, cand se faceau pregatiri pentru o sarbatoare, si a deschis focul. Patru persoane, inclusiv un preot al templului, au fost impuscate duminica in interiorul templului, iar trei persoane au fost ucise in exterior. Femeile care pregateau mancarea traditionala si cativa copii s-au incuiat in bucatarie.

Interventie. Politia a sosit imediat la templu

Trei barbati au fost raniti afara, intre care si un politist, care incercase sa traga la adapost o persoana ranita, cand atacatorul a deschis focul asupra lui. Atunci, un alt politist a tras si l-a ucis pe atacator. Ranitii au fost transportati in stare critica la Spitalul Froedtert din Milwaukee.

Veteran in armata, in „suprematia alba”

Teroare. Oamenii erau disperati, nestiind cine se afla in temple

Politia nu a dat detalii despre tragator si a interzis vecinilor sai, din Cudahy, unde inchiriase un apartament in urma cu o luna si jumatate, sa dea detalii presei. Insa, o sursa din cadrul anchetei a spus ca barbatul, Wade Michael Page, in varsta de 40 de ani, era veteran de armata si ca detinea legal pusca. El ar fi fost adept al unei miscari a „suprematiei albe” si avea tatuat pe un brat „logo”-ul 9/11, data atacurilor de la 11 septembrie 2001.

Vesti. Rudelor victimelor li s-a facut rau

Presa a aflat de la unii martori ca nu ar fi fost singur, fiind observati alti trei barbati, care urmareau atacul. Pana acum, politia locala nu a avansat decat ipoteza unui „terorism domestic”.

author avatar
Adina Mutar
329 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger