AcasăNewsUn muncitor din Bucuresti a murit dupa ce a fost prins sub...

Un muncitor din Bucuresti a murit dupa ce a fost prins sub un mal de pamant

Un muncitor a murit, sambata, dupa ce a fost prins sub un mal de pamant, pe un santier din apropierea lacului Plumbuita, din Sectorul 2 al Capitalei.

Un alt muncitor a fost ranit in accidentul de munca, fiind transportat la spital cu o ambulanta SMURD. De asemenea, un al treilea muncitor a suferit un atac de panica, echipajul medical acordandu-i primul ajutor la fata locului, a declarat Vasile Damian, purtator de cuvant al ISU Bucuresti.

Cei trei muncitori sapau un sant pentru conductele de canalizare, pe strada Ricinului din apropierea lacului Plumbuita, iar la un moment dat malul de pamant s-a prabusit peste ei. Doi dintre ei au reusit sa se salveze, insa cel de-al treilea a fost prins sub malul de pamant, fiind scos de echipele de interventie de la ISU Bucuresti venite la fata locului.

Echipajul medical a incercat sa il resusciteze, insa fara rezultat. Muncitorul ranit are multiple contuzii, fiind adus, sambata dupa-amiaza, la Spitalul de Urgenta Floreasca, a declarat purtatorul de cuvant al unitatii sanitare, Bogdan Oprita. Medicul Bogdan Oprita a precizat ca muncitorul este supus unor investigatii medicale, insa starea lui nu este grava, fiind in afara oricarui pericol.

Inspectorul general de la ITM Bucuresti, Constantin Bujor, a declarat ca o echipa de investigatie merge la locul accidentului pentru a analiza cauzele care au dus la producerea acestuia. Constantin Bujor a precizat ca inspectorul de la ITM Bucuresti urmeaza sa ia declaratii si sa verifice documentele angajatorului si pe cele referitoare la lucrare. De asemenea, in cazul accidentului de munca urmeaza sa se stabileasca daca malul care s-a surpat era asigurat si daca au fost respectate masurile de siguranta in munca.

 

author avatar
Ciprian Purice
224 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger