AcasăNewsUn mort din Chisinau a dat tepe de 40 milioane euro

Un mort din Chisinau a dat tepe de 40 milioane euro

Folosindu-se de „sageti”, cei din spatele afacerii cu motorina castigau zeci de milioane de euro

In cele din urma, comisarii Garzii Financiare au dat de urma unei grupari specializate in crearea unor asa-numite „firme fantoma”, prin care au creat prejudicii de cateva zeci de milioane de euro.

Folosindu-se de „sageti”, cei din spatele afacerii cu motorina castigau zeci de milioane de euro

Astfel, in urma verificarilor intreprinse la mai multe societati ai caror proprietari figurau in acte cetateni ai Republicii Moldova, a fost descoperit sistemul suveica prin care se actiona.

Intre basarabeni

Prima „firma fantoma” depistata, SC Moldo Oil Invest SRL, administrata in acte de Andrei Cogiuc si  Grigore Schulschi din Chisinau, derula operatiuni cu produse energetice. Astfel a cumparat de la 11 societati comerciale diverse cantitati de C.L.U. ( combustibil lichid usor) si pacura, pe care le livra fictiv la „sora” SC Construct Industries SRL din Miercurea Ciuc. Condusa tot de un basarabean, folosit drept „sageata”, Gheorghe Contescu, care, de altfel, a si decedat intre timp.  Asta fara a-i impiedica insa pe racketii banuiti a se afla in spatele retelei de a merge mai departe, tot pe numele sau. La randul sau, firma harghiteana cumpara motorina, pe care uita sa o plateasca. Numai in acest caz prejudiciul este de peste 23 milioane euro. Dar cum, de exemplu, numele lui Schulschi mai apare in alte 12 dosare asemanatoare, printre care si tranzactii cu firma Oil Prod SRL, unde patroana figureaza Ana Dascalu, o batrana de 78 de ani din Eforie Sud, procurorii DNA care au preluat speta apreciaza ca „tepele” totale bat lesne undeva la 40 milioane de euro.

author avatar
eNational
428 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger