AcasăNewsUn miliardar, pe lista de asteptare pentru a fi ... ucis

Un miliardar, pe lista de asteptare pentru a fi … ucis

Miliardarul din Silicon Valley are un singur dor: să trăiască veşnic într-un calculator

Sam Altman are 32 de ani si este unul dintre cei mai tineri miliardari din Sillicon Valley. Acesta s-a inscris pe o lista de asteptare pentru a fi… omorat. Procedura il costa numai 20.000 de dolari.

Miliardarul din<br >Silicon Valley are<br >un singur dor să<br >trăiască veşnic<br >într un calculator

Sam s-a inscris pe listele „mortii” ale companiei Nectome care a inventat o procedura de imbalsamare perfecta a creierului. Aceasta procedura este menita sa protejeze creierul pana in momentul in care tot ceea ce contine poate fi transferat in spatiul virtual, intr-un cloud, unde ar „trai vesnic”. Apoi, toate lucrurile stocate ar putea fi transferate intr-un, sa zicem, android care ar purta constiinta lui Sam, din nou, pe Pamant. Procedura celor de la Nectome se aseamana, in mare parte, cu cea a sinuciderii asistate, din care cauza ea este legala in numai cinci state din cele 50 ale Americii. Decesul persoanei survine fix in urma procesului de imbalsamare, daca putem spune asa ceva.

Nectome spune<br >că de fapt el<br >îţi arhivează<br >conştiinţa ceea<br >ce ştii dorinţele<br >speranţele<br >toate elementele<br >care dau acel<br >tot numit<br >personalitate

Pana acum, nu exista dovezi solide ca spatiul virtual poate stoca constiinta unui om, dar cercetatorii spun ca lucrurile se indreapta spre o astfel de „nemurire”.

author avatar
Catalin Dumitrescu
580 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger