AcasăNewsUn miliardar egiptean vrea sa cumpere o insula in Mediterana pentru refugiati

Un miliardar egiptean vrea sa cumpere o insula in Mediterana pentru refugiati

Naguib Sawiris a declarat ca proiectul sau este perfect fezabil

Naguib Sawiris, un bogat om de afaceri, vrea sa plateasca ”intre zece si o suta de milioane de dolari” pentru achizitionarea unei insule de pe coastele Italiei sau Greciei, unde sa-i primeasca pe refugiati.

Naguib Sawiris a declarat ca proiectul sau este perfect fezabil

Pe fondul crizei migratorii fara precedent, Naguib Sawiris, un apropiat al fostului presedinte egiptean Hosni Mubarak,  a estimat ca ideea este ”fezabila”. El a facut apel guvernelor Greciei si Italiei pentru a-i vinde o insula unde planuieste sa-i primeasca pe imigrantii care incearca sa traverseze Mediterana. ”Ii voi declara independenta, ii voi primi pe emigranti si voi furniza locuri de munca gratie construirii noii lor patrii”, a explicat miliardarul. ”Aveti zeci de insule care sunt nelocuite si care pot primi mii de refugiati”, a adaugat Sawiris, care a  estimat ca pretul unor asemenea insule pote varia ”intre zece si 100 de milioane de dolari”, informeaza metronews. ”Chestiunea principala reprezinta investitiile in infrastructura”, a explicat omul de afaceri. Dincolo de faptul ca el va trebui sa convinga Grecia sau Italia sa-i vanda o insula, nu se stie, in caz de reusita, cum va reusi Sawiris sa determine existenta legala a acestui eventual nou stat pe care refugiatii vor trebui sa-l guverneze si sa-l faca independent din punct de vedere economic.

Austria si Germania primesc mii de emigranti

Austria si Germania si-au deschis frontierele pentru mii de emigranti si de refugiati epuizati care au sosit, sambata,  din Ungaria, fiind condusi spre Viena si spre sudul Germaniei. Ajunsi in capitala Bavariei, refugiatii au fost intampinati cu caldura si au primit hrana si imbracaminte, informeaza Reuters. Potrivit ministrului de Interne austriac, 9.000 de persoane au trecut frontiera intre Ungaria si Austria, sambata. Pe de alta parte, presedintele Comisiei europene, Jean-Claude Juncker, va propune, saptamana aceasta, cresterea numarului de refugiati pe care-i primeste UE, de la 40.000 la 160.000, urmand ca acestia sa fie repartizati tarilor europene in virtuatea controversatelor ”cote” pentru fiecare tara in parte. Guvernul britanic este pregatit sa primeasca 15.000 de refugiati sirieni, informeaza hebdomadarul Sunday Times, pe fondul presiunilor la care este supus premierul David Cameron in criza refugiatilor. Saptamana trecuta, Cameron s-a declarat ”profund emotionat” dupa ce imaginile unui baietel kurd, Aylan Kurdi, adus pe plaja de apele Mediteranei dupa ce barca in care se afla s-a rastunat in larg, au facut inconjurul lumii. Totodata, guvernul britanic prevede si lansarea de operatiuni militare impotriva traficantilor de persoane din Mediterana. Insa Marea Britanie a decis sa nu participe la sistemul de cote pentru a-i prelua pe solicitantii de azil in UE, in ciuda presiunilor organismelor comunitare pentru o repartitie mai echitabila.

Papa Francisc le cere parohiilor sa primeasca cate o familie de refugiati

Suveranul Pontif a invitat, ieri, toate parohiile si comunitatile religioase din Europa sa primeasca cate o familie de refugiati, intr-un gest de solidaritate care va debuta cu Vaticanul, informeaza Reuters. ”Fac apel catre parohii, catre comunitatile religioase sa primeasca cate o familie de refugiati”, a declarat Papa Francisc, care a adaugat ca doua familii vor fi primite in zilele urmatoare in parohiile Sfantului Scaun.

author avatar
Tudor Borcea
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger