AcasăNewsUn microbuz s-a rasturnat pe Autostrada 1/Elicopter SMURD la locul accidentului

Un microbuz s-a rasturnat pe Autostrada 1/Elicopter SMURD la locul accidentului

Grav accident cu un microbuz pe A1. S-a declanșat Planul Roșu și s-a chemat un elicopter SMURD

Un grav accident rutier s-a produs in acesta dimineata, pe Autostrada Bucuresti-Pitesti, pe sensul catre Capitala. Din cate se pare, microbuzul implicat ar fi unul scolar. Cert este faptul ca la bord se aflau mai multi copii.

UPDATE: Reprezentantii Centrului Infotrafic au anuntat, la ora 11, faptul ca in zona in care s-a produs nedoritul eveniment rutier circulatia a revenit la normal.

–-

Interventia specialistilor in situatii de urgenta este in plina desfasurare la acest moment. Se stie ca sunt mai multe persoane ranite, printre ele si copii, insa avand in vedere faptul ca a trecut putin timp de la producerea accidentului, informatiile sunt destul de putine, iar datele despre numarul ranitilor difera de la o sursa la alta.

Se stie faptul ca microbuzul a parasit carosabilul, la kilometrul 24 al Autostrazii A 1, pe sensul de mers catre Bucuresti, si ca mijlocul de transport persoane s-a rasturnat. De asemenea, e cert ca la locul accidentului s-a solicitat interventia unui elicopter al SMURD-ului, avand in vedere ca un om este ranit grav si are nevoie sa fie dus cat mai rapid la spital.

Din cate a precizat purtatorul de cuvant al ISU Giurgiu, intr-o interventie telefonica in direct la Romania TV, ulterior primirii apelului, cu doar cateva minute inainte de ora 10, a fost declansat planul rosu de interventie. Tot acesta a mentionat faptul ca la momentul producerii accidentului, in microbuz s-ar fi aflat 17 persoane, dar si ca in urma nedoritului eveniment rutier au fost raniti un adult si mai multi copii.

De asemenea, la acelasi post de televiziune a intervenit si un reprezentant al Centrului Infotrafic al Politiei Romane, care a mentionat ca in microbuz erau 20 de persoane – 17 copii si trei adulti, si ca dintre acestia trei micuti si trei adulti au fost raniti, unul avand rani grave. De asemenea, acesta a precizat si faptul ca se ia in calcul varianta ca accidentul sa fi fost provocat de explozia unui pneu, moment in care soferul nu ar mai putut controla volanul, microbuzul ajungand sa se rastoarne.

Ramane ca ancheta facuta la fata locului sa stabileasca, insa, exact conditiile in acre a avut loc accidentul.

author avatar
Cristina Stefan
162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger