AcasăNewsUn meteorit a pus în alertă salvamontiștii din Hunedoara și Gorj: „Pe...

Un meteorit a pus în alertă salvamontiștii din Hunedoara și Gorj: „Pe cer a fost observată o lumină puternică” – VIDEO

sursa foto: captură video/ Facebook/Florian Motorgeanu

Fenomen neobișnuit observat pe cerul României, orele trecute. Salvamontiştii din Hunedoara şi Gorj au intrat în stare de alertă.

O lumină puternică a fost observată, marți seară, după lăsarea întunericului, în zona Lupeni -Uricani. Inițial, salvamontiștii au crezut că ar putea fi vorba despre un avion care ar avea probleme, dar ulterior și-au dat seama că a fost vorba despre un meteorit.

S-au temut că ar fi un avion cu probleme

Din câte a anunțat Salvamont România, lumina puternică observată pe cer, „cu flacără și zgomot”, s-a deplasat cu viteză mare spre sud, peste creasta masivului Vâlcan.

„Un meteorit a pus în stare de alertă salvamontiștii din Hunedoara și Gorj. După ce, în zona Lupeni -Uricani, pe cer a fost observată o lumină puternică, cu flacără și zgomot care s-a deplasat în mare viteză către sud, la mică distanță peste creasta masivului Vâlcan, salvamontiștii aflați în tura operativă în bazele Salvamont Hunedoara și Salvamont Gorj au întrat în alertă, prima supoziție fiind un avion cu probleme.

Situația se anunța foarte incertă întrucât nu existau apeluri în Sistemul 112 cu privire la acest eveniment și nici nu era declanșată o alertă de aeronavă cu probleme sau prăbușită”, s-a transmis pe pagina de Facebook a Salvamont România.

„Este vorba de un meteorit care a urmat o traiectorie către…”

După ce au văzut mai multe imagini, salvatorii montani s-au lămurit că a fost vorba despre un meteorit. Nu se știe exact dacă acesta a căzut în România sau a ajuns în țările vecine – Bulgaria sau Serbia.

„Informații și imagini ulterioare le-au permis salvamontiștilor să își dea seama că este vorba de un meteorit care a urmat o traiectorie către SSE, pe linia Stănești- Târgu Jiu – Tg Cărbunești.

Informații care vor apărea în orele următoare ne vor confirma dacă acesta s-a prăbușit în România sau chiar a avut altitudine și viteza suficientă sa ajungă în Bulgaria sau Serbia”, au mai precizat reprezentanții Salvamont România.

121 afisari

3 COMENTARII

  1. NU PUTEA SA FIE METEORIT
    1-UN METEORIT SE APRINDE LA LIMITA DE SUS A ATMOSFEREI SI ARDE IMEDIAT

    2-CA SA AJUNGA JOS ORI TREBUIE SA FIE EXTREM DE MARE ORI SA SE SPARGA IN BUCATI(DECI ESTE OBSERVAT MAI DEVREME)

    3-CEEA CE VEDEM IN POZA ARE O MISCARE MAI MULT ORIZONTALA NU ESTE CADERE LIBERA

    4-A FOST 100%ALTCEVA….DE EXEMPLU O RACHETA SOL-AER/AER-AER SCAPATA DE SUB CONTROL

    • Between about 53 miles (85 km) and 375 miles (600 km) lies the thermosphere, known as the upper atmosphere. While still extremely thin, the gases of the thermosphere become increasingly denser as one descends toward the Earth.

      As such, incoming high energy ultraviolet and x-ray radiation from the sun begins to be absorbed by the molecules in this layer and causes a large temperature increase.

      Because of this absorption, the temperature increases with height. From as low as -184°F (-120°C) at the bottom of this layer, temperatures can reach as high as 3,600°F (2,000°C) near the top.

      DECI>>>1 METEORIT REAL INTRA IN LIMITA DE SUS A ATMOSFEREI(85KM-300KM) UNDE SUNT PESTE 2000 GRADE CELSIUS SI INCEPE SA ARDA’ TEMPERATURA LUI CRESTE DE LA FRECAREA CU AERUL>>>DECI IL VEZI DEVREME ARZAND IN CADERE….NU TOCMAI LA TARGU JIU DEASUPRA BLOCULUI CU MISCARE ORIZONTALA PROPULSATA

      • NU A FOST METEORIT…..100%ALTCEVA CU PROPULSIE DE MARE VITEZA>>>POSIBIL RACHETA

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger