AcasăNewsUn mesaj fals de pe Twitter a anuntat ca Papa Benedict al...

Un mesaj fals de pe Twitter a anuntat ca Papa Benedict al XVI-lea a murit

Un mesaj fals de pe Twitter dat in numele cardinalului secretar de stat al Sfantului Scaun, Arhiepiscopul Tarcisio Bertone, sustinea joi pe Internet faptul ca Papa Benedict al XVI-lea a murit, anunt negat imediat de catre purtatorul de cuvant al Sfantului Scaun.

Pe adresa @CardBertone a retelei de socializare Twitter, a aparut la ora 19.00 (20.00, ora Romaniei), in limba italiana, urmatorul mesaj: „Sfantul Parinte a murit pe neasteptate in dupa-amiaza de astazi (joi).Anuntam acest eveniment cu durere si consternare „.

Versiuni in limba spaniola, engleza si franceza au aparut imediat, dezmintite si acestea de nenumarate mesaje care raportau ca acel profil de twitter era un fals.

„Este un fapt fara fundament: la fel ca si anuntul, care a fost raportat. Nu are nici un sens si nici o credibilitate, si nu merita atentie”, a raspuns purtatorul de cuvant al Sfantului Scaun, preotul Federico Lombardi.

Papa, care va implini varsta de 85 de ani in aprilie, a aratat recent unele semne de oboseala, normale pentru varsta lui, dar nu si-a restrans activitatile, trebuind chiar sa mearga in Mexic si Cuba pana la sfarsitul lunii martie.

author avatar
Ciprian Purice
83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger