AcasăNewsUn medic  rupe tăcerea. „Adevărul pe care nimeni nu îndrăzneşte să îl...

Un medic  rupe tăcerea. „Adevărul pe care nimeni nu îndrăzneşte să îl rostească”

Laura Zarafin, medic primar la secţia ATI Chirurgie a Spitalului Colentina din București s-a decis să vorbească despre situația bolnavilor de COVID-19 care suferă și de alte afecțiuni foarte grave.

Medicul dezvăluie ceea ce puține cadre medicale au curajul s-o facă într-un mesaj cutremurător pe pagina sa de socializare.

Laura Zarafin afirmă că atunci când unii pacienți cu boli grave sunt aduși la spital și se află că au fost infectați și cu noul coronavirus sunt plimbați cui ambulanța de la un spital la altul pentru că nimeni nu-i vrea.

Medicul suţine, într-o postare pe facebook, că fiecare spital în parte a avut la dispoziție cinci luni pentru a se organiza și a-și face propriul spațiu pentru triaj, dar nu s-a făcut acest lucru.

„Adevărul gol goluț, lipsit de orice înflorituri, adevărul pe care îl știe deja orice cadru medical, adevărul pe care doar îl intuiam și s-a confirmat deja cu vârf și îndesat, adevărul pe care nimeni nu îndrăznește să îl rostească onest și cu voce tare.

Adevărul ultimelor luni este simplu, limpede cristal, evident pentru oricine gândește cu proprii neuroni și nu în logica fricii sau a ipocriziei; acest adevăr simplu se poate rezuma la o simplă frază „infecția cu Sars Cov 2 este infecția nozocomială a anului 2020”, a spus medicul Laura Zarafin

„Nu există spitale COVID și non-COVID”

„Degeaba încearcă unii sau alții dintre colegii noștri medici din toate specialitățile din spitalele zise „non Covid” să ne convingă că transferul intraspitalicesc (după ce pacienții au fost ținuți una-două-trei săptămâni la ei) spre spitale „suport Covid” ar avea vreo rațiune medicală sau epidemiologică sau de reducere a riscului infectării personalului…

Nu este decât o mare iluzie că există spitale „non Covid” și spitale „Covid”. Nu înseamnă că e vina personalului medical! Nicidecum…

Pur și simplu acest virus este extrem de contagios și era evident de la început că spitalele vor fi focare. Era evident nu numai pentru că virusul este extrem de contagios, ci și pentru că rezultatele negative la PCR există și sunt în procent de peste 30%, dar și pentru că în spitale vin oameni bolnavi, cei mai mulți cu boli severe, cancere avansate , imunodeprimati, etc.

Am avut 5 luni să înțelegem asta și fiecare spital a avut 5 luni să își organizeze propriul spațiu de triaj și propria zonă pentru pacienții pozitivi la PCR pentru Sars Cov 2. De ce ne facem că nu înțelegem acest lucru extrem de simplu?”, a mai spus medicul.

Ping-pong cu viața pacienților. „Sunt pacienți plimbați între 2-3 spitale”

„Poate pentru că unora le convine ping-pong-ul stupid între spitale, nejustificat medical, dar consumator de timp nervi și bani pentru colegii de la ambulanță. Sunt pacienți plimbați între 2-3 spitale.

Și nu în ultimul rând cred că ar fi bine să înțelegem odată că acest virus va trai cu noi sau noi va trebui să învățăm să conviețuim cu el ani de zile. Ce facem?

Operăm în spitale „verzi” și când pacientul se pozitivează îl pasăm cu multă „colegialitate” altora, celor din spitalele „roșii”, colegi chirurgi și ei, transformați în „pansatori ai plăgilor” operațiilor făcute de alții? Ce logică are o asemenea strategie?”, a scris Laura Zarafin pe Facebook

author avatar
Eli Dan Davidescu
2.166 afisari

2 COMENTARII

  1. Toata Tara e un haos.Nu numai in sectorul medical,peste tot.Acestea sunt „Marili realizari”ale Guvernului meu,de care eu sunt F. multumit.Voi dece nu sunteti multumiti ? Pt,ca vad ca Euuuuu si Guvernul meeeuuu crestem in sondaje.Deabia astept alegerile,sa va demonstreze STS-ul care numara voturile,ca Tara merge in directia buna spre cele mai inalte culmi acolo unde stiti bine,nu gasim decat piatra seaca.Dar privelistea e mareata.Daca nu ploua.

  2. Populatia plateste asigurari medicale …populatia are nevoie de asistenta medicala nu sa ii triati voi medici cum vreti vi si sa nu ii primiti pe saracii oameni cu diverse bolii!….lasati vrajeala cu virusul ca virusul sa dus de mult ..a murit demult virusul de 8 luni de zile …poate vreti sa spuneti ca bacteriile traiesc multii ani NU VIRUSII!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri