AcasăNewsUn medic din Bihor a murit în timpul gărzii

Un medic din Bihor a murit în timpul gărzii

Un medic a murit în timp ce era de gardă la un centru de permanenţă din judeţul Bihor, acesta fiind găsit prăbuşit în baie de către asistentul medical cu care lucra.

Sursa foto Twitter

Colegii săi au scris că „nu munca sau lipsa banilor omoară prematur un medic de familie în România. Ci lupta pentru respect, pentru recunoaștere, pentru puțin sprijin”.

Șeful UPU-SMURD Bihor, Hadrian Borcea a afirmat că “e greu de spus, deocamdată, ce s-a întâmplat. Se poate să fi avut probleme cardiace”.

Medicul primar dr. Livia Davidescu, din Craiova, scrie pe Facebook că lista medicilor decedați în gardă se prelungește cu încă un nume: „colegul Ștefan Quai, primul mf-ist din Bihor cu contract privat cu CAS (și-a amenajat spațiul din casă pentru cabinet medical pe vremea când toți lucrau încă în cabinetele de stat) s-a dus azi la ceruri. Nu a mai apucat să iasă din garda efectuată la CP. Abia ieșise la pensie, mai făcea gărzi la CP pentru a fi încă activ”.

Ştefan Quai a fost absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu Cluj Napoca, fiind specializat în Pediatrie. A fost primul medic de familie înregistrat în judeţul Bihor şi a avut cabinet în propria casă, în centrul Oradiei, cabinet pe care l-a împărţit cu fostul ministru al Sănătăţii, pediatrul Ritli Ladislau.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger