AcasăNewsUn mare actor american investeste in complexul hotelier Amfiteatru-Belvedere-Panoramic

Un mare actor american investeste in complexul hotelier Amfiteatru-Belvedere-Panoramic

Omul de afaceri Josef Goschy a vandut complexul hotelier Amfiteatru-Belvedere-Panoramic din Olimp. Potrivit unor surse apropiate tranzactiei, actorul american Jack Nicholson s-ar afla printre finantatorii acestei achizitii.

Afacere tipic românească! Cumperi pe bani putini de la stat, nu investesti nimic si vinzi la un pret exorbitant. Si l-ai găsit si pe Jack Nicholson!

Din informatiile obtinute, reiese faptul ca a fost facut deja un plan de modernizare a celor trei hoteluri. Complexul are in total 750 de camere. El a cumparat in urma cu sapte ani societatea care detinea complexul cu suma de 22, 2 milioane de euro. Partea buna pentru Goschy a fost aceea ca in conturile societatii respective se aflau deja circa 9 milioane de euro, bani platiti de Puiu Popoviciu pentru achizitionarea Hotelului Neptun. De-a lungul timpului, Goschy a negociat si cu o puternica firma petroliera din Rusia cerand 60 milioane de euro. Rusi au vrut sa plateasca numai 50 de milioane de euro, iar Goschy i-a refuzat. Goschy declara, in 2012, ca vrea sa vanda pentru a face rost de bani pentru alte investitii in industria hoteliera romaneasca. Terenul pe care sunt amplasate cele trei hoteluri are aproape 60.000 de metri patrati si foarte  multi proprietari de spatii comerciale privatizate, cumparatorul actual trebuind sa negocieze separat cu fiecare proprietar de spatiu comercial ca sa poata intra in  posesia intregului complex.

author avatar
Catalin Dumitrescu
1.712 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger