AcasăNewsUn magnat chinez a platit 1,1 miliarde de dolari ca sa scape...

Un magnat chinez a platit 1,1 miliarde de dolari ca sa scape de nevasta

Miliardarul chinez Zhou Yahui, proprietarul celei mai populare retele de socializare adresate exclusiv homosexualilor, va plati fostei sale neveste, de care tocmai s-a separat, impresionanta suma de 1,1 miliarde de dolari. Potrivit presei locale, este al doilea cel mai scump divort inregistrat vreodata in istoria moderna a Chinei, dupa cel al reginei imobiliarelor din Hong Kong, Wu Yajun, care a fost nevoita sa-i dea sotului 2,75 miliarde de dolari, in 2012.
Recent, Zhou Yahui (39 de ani) a utilizat o parte din averea sa, estimata la 3,5 miliarde de dolari, pentru achizitionarea retelei Grindr, devenita parte a consortiului Kunlun Wanwei Tech – cel mai mare dezvoltator de jocuri web si sisteme de operare din China.
Conform Forbes, Kunlun Tech a platit 93 de milioane de dolari pentru 60% din Grindr, un app gay matrimonial activ in 196 de tari,  cu peste 2 milioane de utilizatori zilnic. Zilele trecute, proprietarul companiei a recunoscut ca a transferat 278 milioane de actiuni, in valoare de aproximativ 7 miliarde de yuani (1,1 miliarde de dolari) sotiei sale Li Qiong, in urma partajului decis de o instanta civila din Beijing. Zhou va detine o participatie de 34,5% din BKT, in timp ce Li va avea 26,4%, scrie Bloomberg.

author avatar
Mihai Koblenko
309 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger