AcasăNewsUn liceu de prestigiu din Timișoara riscă să pice la cutremur. Sute...

Un liceu de prestigiu din Timișoara riscă să pice la cutremur. Sute de elevi, mutați în online

risc seismicUn liceu de prestigiu din Timișoara riscă să pice la cutremur. Sute de elevi, mutați în online

Sute de elevi de la Colegiul Economic F.S. Nitti din Timişoara vor trece la cursuri online, după ce clădirea în care îşi desfăşoară activitatea a fost încadrată în clasa I de risc seismic.

Prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu, a precizat, luni, că un corp de clădire al unui liceu de prestigiu din Timişoara a fost încadrat în clasa de risc seismic I, potrivit news.ro.

Liceul, în pericol de prăbușire în caz de cutremur

„Corp de clădire încadrat în clasa de risc seismic I descoperit astăzi la un liceu de prestigiu din Timişoara – Cursurile vor intra în online de mâine şi elevii vor fi relocaţi. După cutremurul din Gorj, am solicitat tuturor primăriilor situaţia clădirilor aflate în clasa de risc seismic I. Primăria Timişoara ne-a comunicat prin adresa 4106 din 17 februarie că „niciuna din expertize nu a încadrat imobile expertizate în risc seismic clasa I”.

Astăzi am intrat în posesia unui raport de expertiză privind corpul de clădire A al Colegiului Economic „Francesco Nitti” Timişoara. La pagina 22 este indicată clar clasa de risc seismic finală: Rs I, din care fac parte clădirile cu risc ridicat de prăbuşire, a anunţat prefectul de Timiş.

Prin urmare, cei 300 de elevi care învaţă aici vor trece la cursuri online. „Nouă clase (6 de a IX-a, 2 de a X-a, 1 de a XII-a) vor intra de mâine în online, urmând ca în următoarele zile să găsim soluţii pentru relocarea lor. Încă o clasă de seral va fi relocată de mâine. Nimic nu este mai important ca siguranţa copiilor noştri”, a mai spus Ritivoiu.

300 de elevi vor învăța în format online

Declarațiile lui Mihai Ritivoiu vin după ce, zilele trecute, autoritățile raportau că în județ nu există școli cu probleme din acest punct de vedere.

La scurt timp după anunțul lui Mihai Ritivoiu, viceprimarul Ruben Lațcău a transmis că este vorba de o clădire a școlii aflată în curs de reabilitare.

„La Francesco Nitti avem un proiect de extindere cu încă un etaj. Parte din extindere este și o expertiză tehnică care să ne spună care este starea tehnică a acestei clădiri și ce intervenții trebuie să facem. În mod evident, va fi nevoie de o reconsolidare, acest lucru îl știm, proiectul intră mâine în plen și vom merge în etapa următoare, partea de proiectare propriu-zisă și în mod evident, în momentul în care se va ajunge la execuția lucrărilor, se va rezolva și aceasta problemă de consolidare și, ca atare, și riscul seismic.

În acest caz se pot trece cursurile în online, noi am avut anul trecut o încercare de a trece în online un liceu de mari dimensiuni, care e în reabilitare completă, Liceul Ungureanu. Atât Inspectoratul Școlar, cât și Prefectura au spus că nu se poate trece învățământul în online. Mă bucur că au luat acum această decizie. Ceea ce nu s-a putut pentru administrația locală, se poate pentru guvernul central. Expertiza de care se leagă prefectura e făcută pentru reabilitara clădirii, care este în curs, sper ca după ce intrăm în execuție să intrăm în sistem online”, a declarat Ruben Lațcău.

author avatar
Andreea Vlad
347 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger