AcasăNewsUn italian mort in cutremurul din Amatrice a fost ingropat in...

Un italian mort in cutremurul din Amatrice a fost ingropat in Romania!

Dupa devastatorul cutremur care a pus la pamant localitatea Amatrice, autoritatile italiene au facut o eroare incalificabila, incurcand sicriul unui roman, victima a seismului, cu cel al unui cetatean italian. Asa se face ca trupul neinsufletit al strainulului  a fost inhumat  in comuna Fartatesti, judetul Valcea, in locul cetateanului roman, decedat, impreuna cu sotia sa, in tragedia din 24 august.

Printre cei 11 romani morti in urma cutremurului din Italia se afla si sotii Paunescu, Victor si Simona. Rudelor li s-a recomandat sa nu deschida sicriele ajunse sigilate  in Romania si, astfel, oamenii nu si-au dat seama ca in locul lui Victor Paunescu se afla o alta persoana. Abia joi,  Primaria din Fartatesti a fost instiintata de confuzia aparuta, iar  urma testelor ADN s-a aflat ca trupul cetateanului roman se afla, de fapt,  in morga spitalului din Rieti. A fost vorba de o eroare de identificare, precizeaza Ministerul Afacerilor Externe, cel mai posibil din cauza ca sotii romani locuiau in acelasi imobil cu barbatul italian

„Corpul neinsufletit al cetateanului italian transportat, din cauza erorii de identificare, in Romania, urmeaza a fi exhumat si transportat in Italia. Rugam tratarea acestui caz cu respectul cuvenit fata de familiile cetatenilor romani care au decedat in urma cutremurului din Italia Centrala, familii care continua sa se confrunte cu consecintele dramatice ale acestei tragedii”, a mai  comunicat MAE. Sambata seara a ajuns acasa si trupul neinsufletit al lui Victor Paunescu, fiind in sfarsit,  inmormantat.

author avatar
Catalin Dumitrescu
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger