AcasăNewsUn incendiu violent a facut prapad intr-o biserica suceveana

Un incendiu violent a facut prapad intr-o biserica suceveana

Incident cu urmari greu de privit pentru slujitorii si enoriasii unei biserici dintr-o localitate suceveana. Lacasul – construit din lemn- a fost puternic afectat de un incendiu care a izbucnit dupa miezul noptii de luni spre marti, si pe care pompierii s-au luptat ore intregi sa il lichideze. Din fericire, nu au existat victime.

Nu mai putin de opt autospeciale si un numar mare de pompieri si voluntari specializati in interventii in situatii de urgenta au intervenit la biserica din comuna Burla, dupa ce au fost anuntati ca incinta arde.

Odata ajunsi la locul interventiei, pompierii s-au pus degraba pe treaba, observand focul violent care cuprinsese deja atat acoperisul, cat si interiorul lacasului de cult. Interventia lor a fost contra cronometru, cu atat mai mult cu cat exista riscul ca focul sa se extinda si la alte constructii din incinta curtii bisericesti, dar si la doua gospodarii situate in apropierea lacasului de cult, din cate anunta reprezentantii ISU Suceava.

A fost o interventie grea, avand in vedere faptul ca biserica era din lemn, ceea ce a facut ca flacarile sa se extinda cu viteza. Mai mult, conform sursei citate, peretii fusesera izolati cu polistiren, iar acoperisul era din tabla, aspecte care au ingreunat munca pompierilor, avand in vedere ca au sustinut propagarea incendiului.

In cele din urma, eforturile specialistilor in interventii de aceasta natura au dat roade, iar dupa ore bune de luta cu valvataia, au reusit sa lichideze flacarile. Odata stins incendiul, la ivirea zorilor s-a putut face o prima evaluare a pagubelor. iar situatia nu a fost deloc usor de privit – peretii si acoperisul lacasului de cult au fost puternic afectate de foc, la fel si elemente decorative si obiecte bisericesti, dar si biblioteca elemente electronice utilizate in desfasurarea slujbelor.

Din primele date ale anchetei demarate in vederea stabilirii conditiilor in care a izbucnit incendiul, rezulta ca focul care a afectat biserica ce poarta hramul Sfantului Dumitru ar fi fost provocat de un „conductor electric defect sau neizolat corespunzator”, din cate mentioneaza salvatorii suceveni.

sursa foto: Facebook/ISU Bucuresti-Ilfov

104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger