AcasăNewsUn important lider nationalist ucrainean a fost ucis in strada!

Un important lider nationalist ucrainean a fost ucis in strada!

Liderul extremei-dreapta din Ucraina, militantul nationalist Olexandr Muziciko, a fost ucis de autoritati, luni noapte.

Liderul extremei-drepte din Ucraina, Olexandr Muziciko, cunoscut si drept Sasko Bilii, a fost ucis in vestul Ucrainei, in timpul unei operatiuni a fortelor speciale, a anuntat astazi ministrul de Interne de la Kiev, potrivit Russia Today.

In presa ucrainena, dar si pe contul de Facebook al Parlamentului tarii se anunta ca Muziciko a fost impuscat in strada, de atacatori necunoscuti. Unele voci spun ca incidentul a avut loc dupa o lupta intr-o cafenea din vestul tarii, liderul extremist murind pe loc. Aceleasi voci sustin ca Muziciko a fost cel care a tras primul, ranind un ofiter, in timp ce incerca sa fuga.

Muziciko era cunoscut pentru faptul ca era un personaj radical, ce a refuzat sa-si predea armele dupa instalarea noilor autoritati, in urma rasturnarii de regim de la Kiev. Liderul gruparii de extrema dreapta era considerat de autoritati seful unei bande criminale. Trei dintre apropiatii sai au fost retinuti.

Incidentul s-a produs la cateva ore dupa intalnirea dintre ministrul rus de externe Serghei Lavrov si omologul sau ucrainean.

Foto: rt.com

author avatar
Alina Costache
345 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger