AcasăNewsUn grup inspirat de protestele de pe Wall Street vrea sa creeze...

Un grup inspirat de protestele de pe Wall Street vrea sa creeze o forta politica

Un grup inspirat de miscarea anticapitalism Occupy Wall Street (OWS) a anuntat miercuri la Philadelphia, in estul Statelor Unite, ca vrea sa organizeze o conferinta nationala in aceasta vara cu scopul de a incerca sa transforme aceasta miscare intr-o forta politica.

Aceasta conferinta este prevazuta la Philadelphia pe 4 iulie, Ziua Nationala a Statelor Unite, iar organizatorii ei spera sa reuneasca cate o delegata si un delegat, care sa fie alesi pana atunci, din fiecare dintre cele 435 de circumscriptii electorale ale Statelor Unite, plus alti sase din teritoriile americane.

Acesti 876 de delegati urmeaza sa fie insarcinati cu redactarea unei liste de solicitari, ce urmeaza sa fie prezentata ulterior fiecarui membru al Congresului, judecatorilor Curtii Supreme si presedintelui american. „Nu este un lucru stupid”, a declarat Michael Pollok, unul dintre reprezentantii acestei initiative.

Pe aceasta lista, potrivit acestuia, se vor putea afla solicitari ca „refinantarea datoriilor studentilor, reducerea confiscarilor de imobile si o reforma financiara”.

Daca nu sunt ascultati, organizatorii acestei conventii, care si-au luat numele de „Grupul de lucru asupra Declaratiei celor 99%”, vor fi pregatiti sa finanteze candidati care sustin cererile lor in scrutinurile din 2014, 2016 si 2018, au anuntat ei pe site-ul the99declaration.org.

Miscarea Occupy, care denunta inegalitatile in crestere si puterea prea mare a banilor in politica americana, a fost criticata pentru ca nu are cereri precise. Michael Pollok, un avocat, intentioneaza sa incerce sa raspunda acestor critici. Dar initiativa sa, care se inspira in opinia sa din idealul miscarii OWS, nu a fost primita bine de aceasta miscare.

Larry Swetman, unul dintre membrii OWS, a declarat ca „Occupy Philadelphia s-a distantat de acest grup”. In opinia sa, conferinta prevazuta in iulie nu este conforma filozofiei miscarii Occupy, care sustine democratia directa. „Numele miscarii noastre a fost legat de acest eveniment, dar noi am spus ca nu vrem sa ne implicam” in el, a adaugat Swetman.

author avatar
National
81 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger