AcasăNewsUn grup de lucru MAI-MAE, constituit pentru romanii din zonele afectate de...

Un grup de lucru MAI-MAE, constituit pentru romanii din zonele afectate de inundatii din Bulgaria

Guvernul a constituit un grup de lucru din care fac parte reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) si ai Ministerului Afacerilor Externe (MAE), care vor urmari situatia romanilor din zonele afectate de inundatii din Bulgaria si vor interveni la nevoie, a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat din MAI Raed Arafat a precizat ca un atasat al MAI si unul al MAE se indreapta spre litoralul bulgaresc, afectat de inundatii, unde s-ar afla aproximativ 1.000 de romani, citeaza antena3.ro.

Raed Arafat a mai spus ca situatia romanilor aflati in vacanta in Bulgaria va fi urmarita de autoritatile romane, care coopereaza foarte bine cu cele bulgare.

„Ambasada Romaniei la Sofia a fost contactata de mai multi cetateni romani aflati pe litoralul bulgaresc care au prezentat situatia dificila in care se afla in statiunea Albena, care a fost cea mai afectata de inundatii. Nu exista date oficiale privind numarul turistilor romani aflati in aceasta statiune, insa dupa estimarile misiunii diplomatice, efectuate pe baza apelurilor telefonice, numarul acestora ar putea fi de aproximativ 1.000 de persoane”, arata MAE, precizand ca, din datele obtinute de la autoritatile bulgare, printre victime nu sunt si cetateni romani.

MAE ii informeaza pe cetatenii romani aflati in situatii deosebite in statiunile bulgaresti afectate de recentele inundatii pot apela telefonul de urgenta al ambasadei: 00359 879 440 758.

author avatar
Alina Costache
211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger