AcasăNewsUn francez din Bordeaux vrea sa-l omoare pe Nicolas Sarkozy

Un francez din Bordeaux vrea sa-l omoare pe Nicolas Sarkozy

O ancheta a fost deschisa dupa amenintarile cu moartea facute la adresa lui Nicolas Sarkozy luni la Bordeaux (Gironde), cu cinci zile inaintea unei conferinte a presedintele-candidat dedicata „republicii, cetateniei si imigratiei”.

Nicolas Sarkozy

Informatia dezvaluita initial de cotidianul francez Sud-Ouest a fost confirmata miercuri de instanta. Luni dupa-amiaza, un necunoscut a apelat de zece ori numarul de urgenta al politiei si a folosit mai multe insulte. Acesta a spus ca a primit o suma mare de bani ca sa atenteze la viata presedintelui. Chiar daca barbatul nu parea a fi in deplinatatea capacitatilor mintale, apelurile au fost luate in serios de autoritati. Brigada criminala a Directiei interregionale a politiei judiciare (DIPJ) a pornit o ancheta.

Cu cateva saptamani in urma, la 4 ianuarie, Francois Hollande aflat in vizita la Merignac in suburbiile din Bordeaux a fost de asemenea tinta amenintarilor cu moartea. Ancheta incheiata rapid de DIPJ a dus la arestarea unui suspect: un barbat in varsta de 56 de ani care a recunoscut faptele. Pentru actul sau, motivat de un pariu de 50 de euro cu un prieten, poate primi sase luni de inchisoare si o amenda de 7.500 de euro.

author avatar
Ciprian Purice
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger