AcasăNewsUn fost spion în fruntea Irakului

Un fost spion în fruntea Irakului

Numele lui este Moustafa Al-Kazimi, iar dacă nu vă este cunoscut, este normal: a fost spion. Și mai precis director al serviciilor de informații irakiene. După luni de negocieri, încercări eșuate, voturi nereușite în Parlament, Irakul are, în sfârșit, un prim ministru. Care va avea sarcina grea de a încerca să scoată țara din criza de sănătate, economică, militară și politică. Este un personaj despre care irakienii știu puțin. Mousatafa Al-Kazimi a jucat elementul surprizei și intenționează să continue.

Din 2016, când a fost numit șef de informații, a fugit de camerele de luat vederi și de interviuri și a profitat de ocazie pentru a construi rețele impresionante, în Orientul Mijlociu și nu numai. Are o carieră foarte atipică: mai întâi avocat, a fost jurnalist. Refugiat în Europa pentru a fugi de dictatură, a devenit un activist anti-Sadam Hussein, relatează FranceTV. În 2003, s-a întors și a creat o fundație, astfel încât crimele regimului să nu fie uitate. Apoi devine șeful informațiilor. În  această poziție, își frecventează toți omologii și reușește să se înțeleagă cu cei doi dușmani puternici, Iranul și Arabia Saudită, și să nu-i facă se se enerveze unul de altul. De asemenea, a reușit mai multe operațiuni majore în lupta împotriva statului islamic, obținând respect pentru militari și politicieni.  Irakul este în criză, țara este epuizată, deoarece 95% din resurse provin din petrol, care nu se mai vinde bine. Salariile funcționarilor publici nu au mai fost plătite luni întregi, furia socială nu a mai scăzut, atacurile statului islamic au fost reluate. Nu mai vorbim de intervențiile permanente ale vecinului iranian și ale SUA, care duc un război de lungă durată pe teritoriul irakian. Mustafa Al-Kazimi, în vârstă de 53 de ani, poate conta, pentru moment, pe sprijinul comunității internaționale, care îl respectă. Dar acest respect trebuie să-l câștige și în propria țară.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
689 afisari

3 COMENTARII

  1. Deci strainii îl respectă mai puțin cei din țara lui..? Seamană cu situația din alte țări..ca de exemplu România. ,,Dar acest respect trebuie să-l cîștige și in propria țară”..Cu angajați ai statului (iraqian)care nu și-au mai primit salariile de cîteva luni și furia sociala care nu a scazut !!!!! E pe drumul bun ce să mai..

  2. Si Karzai erea spion și i-a făcut cu tact pe americani la bani ca nu au ajuns la afgani ci in conturile famigliilor lui.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger