AcasăNewsUn fost consilier prezidential si un deputat, trimisi in judecata

Un fost consilier prezidential si un deputat, trimisi in judecata

George Scutaru

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie anunta trimiterea in judecata a lui George Scutaru, fostul consilier al presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, dar si a deputatului Dan Stefan Motreanu.

George Scutaru

Primul este acuzat de spalare de bani si se afla sub control judiciar, iar al doilea este acuzat, de asemenea, de spalare de bani si este judecat in stare de libertate.

Conform procurorilor DNA, „in cursul anului 2008, o persoana cu functie de conducere in administratia locala – denuntator in prezenta cauza – a pretins si primit de la o alta persoana suma de aproximativ un milion euro, cu titlu de mita, in schimbul sprijinirii acestuia din urma in demersurile de punere in posesie cu suprafete de teren aflate pe raza municipiului Buzau. Din suma de 700.000 euro, bani primiti efectiv de persoana denuntatoare, aceasta le-a remis inculpatilor Scutaru George-Adrian si Motreanu Dan Stefan, sumele de 170.000 euro, respectiv 250.000 euro, conform unei intelegeri anterioare. Ambele sume au fost date in acelasi scop, respectiv pentru finantarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale si generale), a candidatilor partidului din care fac parte cele doua persoane ultim mentionate. Pentru a disimula provenienta acestor sume de bani, inculpatii Scutaru George-Adrian, Motreanu Dan Stefan si Schaer Ana Maria (n.r. – trimisa in judecata tot pentru spalare de bani) au initiat un mecanism financiar fictiv, folosindu-se de documente justificative ce nu corespund realitatii, prin care suma de 1.213.085 lei a fost transferata, in mai multe transe, din contul societatii administrata de catre aceasta din urma catre o firma care a produs articole de vestimentatie folosite ca materiale in campania electorala. In cauza, fata de toti cei trei inculpati, a fost dispusa masura sechestrului asigurator si poprire asupra bunurilor mobile si imobile aflate in proprietatea inculpatilor, pana la concurenta sumei de 1.213.090 lei, suma care a fost efectiv platita firmei producatoare a materialelor electorale”.

Dosarul a fost trimis spre judecare magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

author avatar
Cristi Ionita
103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger