AcasăNewsUn expert BNR îi „ceartă” pe românii care au credite la bănci:...

Un expert BNR îi „ceartă” pe românii care au credite la bănci: „Singuri s-au împrumutat, singuri să se descurce”

bnr

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a anunțat ce se întâmplă cu banii românilor în 2023, în contextul în care prețurile și ratele la credite au continuat să crească, la începutul anului.

Indicatorii de risc ai sistemului bancar românesc, printre care rata fondurilor proprii, rata creditelor neperformante sau gradul de acoperire cu provizioane, se prezintă mult mai bine decât media europeană, a declarat guvernatorul, BNR Mugur Isărescu.

Expertul BNR Eugen Rădulescu, declarație tranșantă

Rezolvarea problemelor creditelor neperformante în România a fost o evoluție pozitivă, a mai spus Mugur Isărescu, adăugând că „stăm acum chiar mai bine decât media europeană”.

În acest context destul de sumbru pentru cei cu credite, expertul BNR Eugen Rădulescu vine cu o declarație cel puțin tranșantă.

„Singuri s-au împrumutat, singuri să se descurce”, a transmis expertul BNR.

Mai mult, expertul Băncii Centrale spune că nu este exclus ca cei care se plâng că nu își mai pot plăti ratele, de fapt să nu mai suporte cheltuielile și amintește de măsura dării în plată.

„Până când a fost declarată neconstituțională, am observat la vremea respectivă, că 70% din cei care nu și-au plătit datoriile erau cei care puteau să-și plătească datoriile, dar nu au mai vrut”, a adăugat Eugen Rădulescu.

author avatar
Andreea Vlad
1.908 afisari

31 COMENTARII

  1. are dreptate ca doar n-o sa le platesc eu . sa se gandeasca de o mie deori inainte de a merge la camatari . credeau ca este degeaba .

    • Are dreptate distinsu pe undeva ,dar atunci retorica ar fi c,am așa, ia să ne luăm toți banii din bănci,că și așa la ce dobândă de rahat oferă și să nu mai tranzactionam cu cardul, doar numerar ,să se descurce și
      băncile, nu ar fi ok distinsule așa?

    • Mesaj disprețuitor de globalist, către cetatenii din banii cărora este plătit regește. „Expertul” asta trebuia sa stea la un loc răcoros, după vânzarea pe nimic a Bancii Agricole către austrieci. Sa explice cum i-a aparat BNRul pe romani împotriva escrocilor straini veniți din economii speculative. Dar, asa cum spuneam, somnul natiunii naște monstrii, pe care romanii și-i merita!

  2. Are dreptate Eugen Rădulescu !
    Cei care s-au imprumutat au garantat cu ceva. Nu platesc atunci se executa garantia.
    Se ia de ceafa tzaranushul si este aruncat in strada. Casa se vinde la licitatie.

  3. Dl Radulescu, din pozitia d-lui, face o afirmatie cel putin nesimtita.De parca vreun amarat care si-a facut vreun credit, prin actiunile lui nesabuite a dus la cresterea inflatiei si apoi la crestetea dobanzilor…
    Cresterea inflatiei nu are nicio legatura cu cel imprumutat; este numai vina statului( românesc sau de -aiurea…)

  4. Ce tara de rahat, VREI O TARA CA AFARA DAR NE-ATI ADUS EXAT CA AFARA IN ZANZIBAR EXPERTULE CARE te crezi ,banca lui peste prajit trebuia sa-si faca datoria ca de asta primesti cate o roaba de bani Tu ce faci acolo in banca La vandut valuta s-ar pricepe oricine.Ai facut vreo consliere sau altceva ca sa sfatuesti oamenii Nu tu i-ai bagat in rahatul francilor francezi stiind diainte ce se va intampla Apoi stateai cu usoiul ala cat catedrala neamului si radeai cu coledzi Hai sictir ca ati devenit adevarate cucoane ridicole putori nesimtite Poate venim peste azilul vostru si va deranjam putin ,bosorogi cu alzaimer!

    • ”Ai facut vreo consliere sau altceva ca sa sfatuesti oamenii”
      Stiinta de carte costa! Sunt facultati unde inveti totul despre economie.

      • La școlile alea, făcute prin Anglia, a învățat cum sa vanda pe nimic bogăția „boborului”? Ia explica Radulescule, voi, care ați umblat cu mierea, nu v-ați lins putin pe degete? Tu din ce bani trăiești ca un nabab? Numai din salariul nesimțit de la BNR? Sau oi avea și tu vreun descoperit de cont la austrieci?

  5. in alte vremuri-si alte locuri, patronate de „elitele vestice”
    se arrestovici cadavrul datorului…..azi e periculos
    l-am putea regasi prin vitrinele magazinelor,
    „carne”.
    pe scurt:
    trebuie obligati la „re-finantzare”,
    insclavizatzi!

  6. Nu nu este corect. Romanii plătesc dări și impozite sa fie protejați. Dacă este legea ju galei sa ne lase in pace cu totul.
    Sa nu mai existe stat dacă nu nu ai ca nu ne protejează dar ne asuprește.
    Sa ne facem asociații și sa ne împrumutam unii pe alții. Anul asta își ia Georgica anul viitor ionela și tot așa.
    Un om care azi are rata 1000 lei și mâine 2000 lei și principalul scade dar plătește numai dobânda: asta este jaf total, pe fata, statul ne jefuiește pentru ca trebuie sa nu mai avem nimic. Sa nu mai fim proprietari

  7. Acest individ a uitat că este angajat pentru români și platit din banii românilor. In Spania indicele dobânzii ratei de creditare imobiliară este de 2%, la noi este intre 5 și 7 %. Deci, domnul care ne ceartă este incompetent și ar trebui să își dea demisia de onoare! Punct.

      • Isarescule, hai sictir. Ia explica tu eșantionul băncilor pe care ai calculat roborul? si câte bănci s-au împrumutat la indicele asta sa dea credite? Și apoi, de ce pe piata bancara umblați voi cu doi indicatori de dobanda, robor și ircc? Sa prostiți lumea? Bai proștilor, va credeți „zmecheri”? Un bob zabava și o sa patiti precum colaborationistii afgani. Adică zburați tinandu-va de trenul de aterizare!

  8. Multa prostie si ignoranta constat in multe dintre aceste postári,din pácate!
    Románul a fost inselat,furat,pácalit in concluzie de un asa zis stat,care se supune ca are obligatia sa protejeze cetateanul!
    Din pácate toate bancile din colonia Romania sant straine!
    In aceasta situatie se mai poate vorbi de statul román?

  9. Bine ba expertule ca seful tau zicea ca bancile au sarit calul adica sunt intelese sa puna biruri mari ca pot ,pt ca voi care faceti politicile bancare sunteti impotenti.avrm un guv etern fost si prim min si fost care a cedat dreptul de a stanta aurul adica ,ne a vandut.acum ca aurul e singura moneda mondiala si noi l am pierdut pe mana bnr va zicem tot acelasi mesaj ,daca ati facut singuri cum va numiti???

  10. E ca si cum acuma ia bani statu de la armata sa plătim masina la Dorian ca e rata mare si Dorian nu mai poate sa plătească cei 300.000 de mii si ce face Dorian? Si nu mai luam 6 sfinte Javeline si statu marca la rata la Dorian.

  11. Oare de ce ? au făcut românii ,mai ales muritorii de rând, împrumuturi la bănci? Pentru că din munca lor ,cinstită și dreaptă,nu au reușit și nu vor reuși în acest sistem democratic, să trăiască decent,să se îmbrace decent, să-și achite zecile de taxe față de un stat care nu „dă doi bani „pe existența lor! Fiindcă noi,împrumutați la bănci,existăm, existați și voi , „experți”în a ne batjocori dincolo de orice imaginație! Dar, Dumnezeu e Sus și veghează! Fie ca măcar El să vă dea ceea ce meritați, experților! Mulți milionari au ajuns tot la 2 metri …”adâncime” . Dacă nu și urmașii lor! În 2023 ,mulți dintre voi,experților ,veți „plăti”!

  12. Mă crucesc când vă observ comentariile. Suntem o națiune de idioți. Vorbește cercetătorul lui Ceaușescu, responsabilul pentru ambiguizarea excesivă a sistemului financiar din România, pentru tranșarea educației în primul rând, că doar el a fost omul de bază în tranzacția BCR către Austria, ca un comunist, despre o nație de oameni care sunt ad litteram suficient de idioți încât și acum in al 50-ilea ceas, tot se împart în două și se bat între ei. Mi-e scârbă de poporul român, și de faptul că sunt niște ingurgitatori ai dejecțiilor debitate de toate rebuturile care au ajuns în poziții cheie datorită corupției. Și copii copiilor voștri vor fi sclavii altora datorită oamenilor de genul Rădulescu,Isărescu. Toți postacii cu 50 de lei la prostest, dau cu ea în gard, că vezi doamne „de ce ți-ai făcut rată?” Răspunsul infecți politruci este pentru că s-a putut. Fără o educație financiară, fără să înțelegi uneltele financiare folosite la nivel național/internațional, vezi oportunități și încerci să le încasezi la nivelul la care le înțelegi. Voi acuzați niște oameni că au fost proști, doar datorită faptului că voi fie va faceți banii ilegal, fie sunteți în manglă cu statul, și scuzati-ma pe mine, dar un operator xerox la Parlament ia 5000 de lei. Cu ce e mai superior xeroxistul de la parlament cu ăla din oraș care ia minimum pe economie? Rebuturi sociale, nu v-ar mai ajunge hate-ul…când sunteți exact la fel de proști ca oamenii aia care nu își mai pot plăti ratele, doar că sunteți corupți.

  13. Acum nu mai criticați ciuma roșie?
    Mama voastră de românași….
    Dar ce vreți sa zică găgămanul?
    Când te bagi cu capul înainte o pățești, nu ai nevoie de studii economice sa îți dai seama ca dobânzile la creditele imobiliare cresc după 10 ani de la accesarea lor.
    Presa este plătită sa scrie doar ce dorește partidul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger