AcasăNewsUn elicopter militar a aterizat de urgență în Piața Charles de Gaulle....

Un elicopter militar a aterizat de urgență în Piața Charles de Gaulle. Ministrul de Interne, prima reacție: ”Au constatat că pierd din altitudine și…”

Un elicopter militar a aterizat de urgență în Piața Charles de Gaulle. Ministrul de Interne, prima reacție  (sursa foto. Facebook/Raluca Turcan)

Ministrul Lucian Bode a făcut primele declarații, după ce un elicopter militar a aterizat de urgență, joi, 15 iulie, în sensul giratoriu de la Aviatorilor.

”Elicopterul (…) aparține forțelor armate americane. În momentul în care au sesizat acea defecțiune tehnică, au constatat că pierd din altitudine și au hotărât să aterizeze forțat, într-un loc pe care ei l-au considerat sigur”, a declarat ministrul de Interne, cu referire la cele întâmplate în Piața Charles de Gaulle.

Oficialul guvernamental a pus accent pe un aspect esențial – acela că nu sunt victime. Sunt, în schimb, pagube materiale. „Din informațiile pe care le avem în acest moment, sunt doar pierderi materiale. La aterizare a atins doi stâlpi probabil sunt de iluminat, din Piața Charles de Gaulle, care au căzut peste mașinile care erau în acel moment în piață. Sunt câteva mașini avariate. Nu sunt victime – este un lucru foarte important”, a menționat Bode.

Anchetă în desfășurare

Șeful MAI a anunțat, totodată, că în cazul de față se fac investigații și că aparatul de zbor urmează să fie ridicat de la locul în care a aterizat de urgență.

”Noi am securizat zona. Se dirijează circulația în Piața Charles de Gaulle, în așa fel încât, după ce se fac toate procedurile tehnice, acest elicopter să fie ridicat și transportat la baza aeriană. Este o anchetă în derulare. Cu siguranță vor participa și specialiști ai Ministerului Apărării Naționale și proprietarii elicopterului”, a mai precizat Bode.

De altfel, după cum se poate vedea din imaginile surprinse la fața locului, în zonă au ajuns și polițiștii, care au intervenit pentru a dirija traficul.

271 afisari

3 COMENTARII

  1. Ori au avut americanii curajul sa-l lase pe Dorel de Romania sa le faca mentenanta la helicoptere??? Sa zica sarumana ca au putut sa zboare pana acolo…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger