AcasăNewsUn deputat si un senator, trimisi in judecata

Un deputat si un senator, trimisi in judecata

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie anunta trimiterea in judecata a deputatului Dorinel Ursarescu (PLR) si a senatorului Sorin Constantin Lazar (PSD).

Oamenii legii sustin ca Ursarescu este acuzat de favorizarea unei grupari evazioniste, iar Lazar este acuzat de abuz in serviciu.

In dosarul in care Dorinel Ursarescu este acuzat de favorizarea unei grupari evazioniste au mai fost trimisi in judecata Valentin Grosu, director al Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Bacau, acuzat de trafic de influenta, Andrei Razvan, inspector in cadrul Serviciului coordonare echipe mobile si supraveghere produse accizabile – Directia supraveghere accize si operatiuni vamale din Autoritatea Nationala a Vamilor, acuzat de trafic de influenta, si Marius Craciun, acuzat de cumparare de influenta si instigare la folosirea influentei in scopul obtinerii, pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Senatorul Sorin Constantin Lazar a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu, in forma continuata, eventuala infractiune fiind comisa in perioada in care acesta era primarul comunei Strunga.

Sorin Constantin Lazar este acuzat ca, in perioada 2008-2009, in calitate de primar al comunei Strunga, a aprobat, fara temei legal, plata sumei de 10.160 de lei, cu titlul de „onorariu participare la licitatie”, catre trei persoane care fie aveau prevazuta in fisa postului activitatea respectiva, fie nu puteau beneficia de alta forma de retribuire, in afara indemnizatiei prevazute de lege.

In acelasi mod, Sorin Constantin Lazar a aprobat, fara temei legal, plata sumei de 16.550 lei, cu titlul de „plata lunara zilieri”, catre alte trei persoane, si plata sumei de 4.929 lei reprezentand „premii anuale” catre sine si catre viceprimarul comunei.

De altfel, in acelasi dosar, a fost trimis in judecata, pentru abuz in serviciu, si Petrusca Constantin, contabilul primariei, care a avizat plata sumelor respective fara existenta unui angajament legal si cu incalcarea prevederilor legale.

author avatar
Cristi Ionita
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger