AcasăNews Un cunoscut interpret de muzica populara a murit. "Era o voce...

Un cunoscut interpret de muzica populara a murit. „Era o voce speciala pentru Banat” (VIDEO)

Colegii de breasla isi iau adio de la unul dintre cei mai cunoscuti interpreti de muzica populara din zona Banatului, care s-a stins din viata dupa o lunga suferinta.

Solistul Florentin Iosif, interpretul unor melodii precum „Banii”, ” La birtutu din padure” sau „Cine trece-acuma dealul”, a murit la varsta de 77 de ani. Despre cel care a fost Florentin Iosif renumitul interpret de muzica populara Tibeiu Ceia, banatean ca si regretatul artist, are doar cuvinte de lauda. „Era o voce speciala pentru Banat. (…) A facut parte din ansamblul Caransebes – Lazar Cernescu, iar legatura sa cu marile nume ale vremii – Maria Tanase, Lucretia Ciobanu, Ioana Radu, Mia Braia – i-au permis sa-si dezvolte cariera artistica, sa invete de la ele. A facut inregistrari de exceptie, doinea foarte frumos, avea un timbru vocal aparte”, a marturisit Ceia, pentru realitatea.net.

Cei doi colegi de breasla s-au intalnit ultima oara in urma cu doar cateva luni, la o filmare pentru un post TV. Vestea ca Florentin Iosif s-a stins i-a indurerat atat pe artistii care l-au cunoscut, cat si pe ascultatorii de muzica populara, care ii apreciau vocea si cantecele lui Florentin Iosif.

[youtube]I9E5-At5E2Y[/youtube]

[youtube]u6IBaU4hMiQ[/youtube]

Sursa foto: infocs.ro

3.159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger