AcasăNewsUn copil legalizeaza bataia cu bulgari

Un copil legalizeaza bataia cu bulgari

Dupa ce si-a pregatit o saptamana discursul, Dane a lansat primul bulgar legal din orasul Severance

Timp de aproximativ un secol, oraselul american Severance (Colorado) a interzis bataia cu bulgari pe teritoriul sau. Dane Best, un baiat de noua ani, a convins consiliul municipal sa ridice aceasta masura.

Dupa ce si a pregatit o saptamana discursul Dane a lansat primul bulgar legal din orasul Severance

In camasa si cravata papillon, Dane si-a sustinut pledoaria in fata alesilor locali: ”In zilele noastre, copiii au nevoie de motive pentru a se juca afara. Studii arata ca lipsa de exercitii fizice in exterior poate provoca obezitate, tulburari de atentie, anxietate si depresie”.  Foarte serios, copilul le-a explicat consilierilor municipali ca doreste sa arunce cu un bulgare de zapada ”fara sa-i fie teama ca incalca legea”. Emisa in 1920, legea cu pricina interzicea aruncarea cu ”pietre sau cu orice alt proiectil asupra persoanelor, animalelor sau proprietatilor private si publice”.

Legea din Sevrance (oras cu 4000 de locuitori) considera si bulgarii de zapada drept ”proiectile”. De cand a aflat de aceasta lege ”din alte timpuri”, Dane Best a dorit sa o schimbe si si-a indemnat si prietenii de la scoala sa scrie consiliului municipal pentru a protesta impotriva ei.Dupa ce au ascultat pledoaria baiatului, consilierii au votat in unanimitate pentru ridicarea interzicerii batailor cu bulgari de zapada. Iar primarul din Severance i-a oferit ocazia lui Dane sa ”lanseze primul bulgar de zapada legal” din oras. Bucuros de succes, baiatul a promis ca nu va tinti geamurile vecinilor. Dar pe cine, a intrebat primarul? ”Pe fratele meu, Dax”, a raspuns Dane.

author avatar
Tudor Borcea
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger