AcasăNewsUn club de fotbal autohton, vizat de verificari ale procurorilor

Un club de fotbal autohton, vizat de verificari ale procurorilor

(foto: expresspress.ro)

Anchetatorii fac inca de la primele ore ale zilei mai multe perchezitii, ce includ si o vizita la sediul clubului de fotbal CFR Cluj.

(foto: expresspress.ro)

UPDATE: Procurorii DIICOT au dat publicitatii mai multe detalii in privinta actiunii demarate in aceasta prima parte a zilei. Astfel se confima faptul ca se fac 20 de perchezitii, in Cluj, dar si in Capitala. Si se precizeaza, totodata, faptul ca se fac cercetari in rem (asupra faptelor, nu a unor persoane-n.r) in privinta unor nereguli, printre ele si evaziune fiscala si delapidare, dar si faptul ca nu mai putin de 10 persoane urmeaza sa ajunga, in cauza de fata, la audieri.

Va prezentam in cele ce urmeaza precizarile din comunicatul DIICOT cu privire la perchezitiile incepute dimineata:

„Procurorii  Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Cluj  efectueaza cercetari intr-o cauza in care s-a dispus inceperea urmaririi penale in rem sub aspectul savarsirii infractiunilor de de constituire a unui grup infractional organizat, delapidare cu consecinte deosebit de grave in forma continuata, evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani in forma continuata.

La data de 19.05.2016  procurorii  Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Cluj  efectueaza un numar de  20 de perchezitii  pe raza   municipiilor  Bucuresti si  Cluj-Napoca  urmand a fi citati in vederea audierii un numar de 10 persoane.

In cauza exista suspiciunea rezonabila ca in perioada 2008 – 2013 mai multe persoane, avand atributii de gestiune sau administrare  in cadrul unei societati comerciale care detine un club sportiv, si-au insusit suma  de 8.485.682 euro din patrimoniul respectivei societati.

S-a retinut ca activitatea infractionala a fost savarsita prin intermediul mai multor entitati rezidente si nerezidente (firme off-shore din Cipru si din Seichelles) controlate faptic de catre un membru al grupului. Din cercetarile efectuate in cauza a rezultat ca firmele off-shore au fost folosite  pentru prestarea unor servicii de consultanta si intermediere in domeniul sportiv cu privire la care exista suspiciuni de fictivitate (privind transferul unor jucatori de la club, optimizarea activitatii echipei si altele) ori care au executat debite fata de clubul sportiv provenind din cesiuni de creanta suspecte.

Faptele au fost indreptate asupra elementelor patrimoniale ale Clubului provenite din primele incasate cu titlu de bonus de calificare directa in grupele Champions League oferite de UEFA.

Totodata, s-a retinut ca membrii grupului au evidentiat  in actele contabile ale societatii comerciale   cheltuieli care nu au avut  la baza operatiuni reale ori au evidentiat  operatiuni fictive, in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale, prejudiciul datorat bugetului de stat fiind de aproximativ 1.500.000 euro”.

–––

La doar cateva zile de cand formatia clujeana a castigat Cupa Romaniei, invingand formatia alb-rosie, Dinamo, in urma loviturilor de departajare, s-a aflat in aceasta dimineata procurorii specializati in investigarea Criminalitatii Organizate se vor opri, pe langa alte adrese de pe raza Clujului, si la cea la care se afla sediul clubului, pentru a face perchezitii.

Din primele informatii, anchetatorii DIICOT ar intentiona sa identifice si sa ridice o serie de inscrisuri ce le-ar putea servi drept probe in cazul de fata, mai exact in dosarul aflat in plina investigare, in care, conform B1 Tv, prejudiciul ar fi unul insemnat, de circa 8, 5 milioane de euro.

103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger