AcasăNewsUn centru medical din România anunță suspendarea gratuității pentru ucraineni. Motivul? „Mașinile...

Un centru medical din România anunță suspendarea gratuității pentru ucraineni. Motivul? „Mașinile de lux”

Un centru medical din România anunță suspendarea gratuității pentru ucraineni. Motivul? „Mașinile de lux” (foto: facebook)

În răstimpul în care nu doar în România, ci și în alte state europene, autoritățile dar și oamenii simpli continuă să vorbească despre acțiuni menite să ajungă în ajutorul refugiaților din Ucraina, care au părăsit granițele statului ucrainean, în ultimele două săptămâni, de când a început războiul, s-a aflat că o companie medicală de la noi din țară a decis suspendarea gratuității oferite cetățenilor ucraineni.

Anunțul, făcut recent pe o rețea de socializare, a venit de la OK Medical, sub forma unui scurt comunicat. Din care nu lipsesc referirile la noul coronavirus și la românii care au pierit ca urmare a infecției cu COVID-19.

„Trăim vremuri tulburi, în care e bine să ne păstrăm rațiunea și să ne procupăm de ai noștri în primul rând.

De la începutul conflictului în Ucraina, în România s-au stins mai mulți oameni ca urmare a infecției cu Covid-19, decât civili în acea zonă de conflict”, susțin cei de la OK Medical.

Principalul motiv invocat în cazul deciziei

Strict legat de decizia de a suspenda gratuitatea oferită cetățenilor ucraineni, compania medicală aduce ca argument o constatare. Fără, însă, să dea și cifre concrete. Și anume, OK Medical comunică public suspendarea gratuității oferite cetățenilor ucraineni, anunțând că „acest fapt survine și ca urmare a faptului că majoritatea cetățenilor ucraineni care au apelat gratuit la serviciile noastre au facut-o din mașini de lux cu scopul de a tranzita țara, nu ca măsură de control sau prevenție”.

Totodată, compania medicală anunță, în același comunicat, că „TOATE rudele de gradul 1 ale persoanelor decedate din cauza infecției cu Covid-19 începând cu data de 1 ianuarie 2022, beneficiază de analize GRATUITE și de asigurare medicală privată de sănătate valabilă 6 luni la toți furnizorii privați de servicii medicale de pe teritoriul României”.

author avatar
Andrei Coman
330 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger