AcasăNewsUn călugăr de la Mânăstirea Arbore, care ar fi corupt minorii cu...

Un călugăr de la Mânăstirea Arbore, care ar fi corupt minorii cu bani, acuzat de act sexual cu copii. DIICOT îl caută!

manastirea frasinei

Un călugăr de la Mânăstirea Arbore din Suceava e căutat de procurorii DIICOT într-un dosar de corupere a minorilor. Bărbatul este acuzat că ar fi violat doi băieţi.

Călugărul trebuia audiat în calitate de martor, dar a refuzat să se prezinte.

A stat la mănăstire doar 14 zile

Călugărul a fost căutat de procurorii DIICOT Iași, după ce s-ar fi sustras audierior într-un dosar de cercetare penala sub acuzația de act sexual cu doi minori din Botoșani. Călugărul a fost trimis la Mănpstirea Arbore de conducerea BOR.

Actul sexual ar fi avut loc prin coruperea minorilor cu bani. El nu ar fi stat la mănăstire decât 14 zile, apoi a dispărut, aflând că este căutat.

A spus că pleacă să se opereze

Pentru că acuzația este de ordin penal, o anchetă internă va avea loc după încheierea cercetării de către organele judiciare; în cazul în care cercetarea confirmă fapta, persoana va fi deferită Consistoriului monahal, în vederea excluderii din cler.

Călugărul ar fi motivat starețului Portifre că pleacă să se opereze și dus a fost. Părintele protosinghel Porfirie Pescaru ar fi dat și câteva telefoane ca să verifice starea de sănătate a călugărului, dar bărbatul n-a fost de găsit la niciun spital.

author avatar
Andrei Ștefan
348 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger