AcasăNewsUn barbat va fi castrat chimic, dupa ce a violat o fetita...

Un barbat va fi castrat chimic, dupa ce a violat o fetita de opt ani – VIDEO

(foto: portal.radioiasi.ro)

Dupa ce a violat o fetita de opt ani, un pedofil de 50 de ani a primit 19 ani de inchisoare si va fi si castrat chimic.

(foto: portal.radioiasi.ro)

Totul se petrece in Republica Moldova, unde Procuratura Generala a anuntat primul caz, din istoria tarii, de condamnare la castrare chimica a unui pedofil. Este vorba de un barbat care a primit o pedeapsa de 19 ani de inchisoare, pentru ca a violat o copila de opt ani.

„Nu putem veni cu nume concrete. Este vorba despre concubinul unei femei in varsta de 50 de ani, care a violat-o pe fetita ei minora, in varsta de opt ani. In termeni rezonabili a fost initiata o cauza penala, care a fost transmisa in instanta de judecata. Initial s-a dorit ca inculpatul sa fie condamnat pe viata, ulterior s-a propus castrarea chimica a barbatului. In prezent, inculpatul este condamnat la 19 ani de detentie, intr-un penitenciar de tip inchis, cu masura de castrare chimica”, a spus Mircea Rosioru, procuror-sef la Directia Judiciara a Procuraturii Generale, potrivit publika.md.

Deocamdata nu se stie sigur daca va fi respectata sentinata deoarece proiectul de lege nu este finalizat.

„Potrivit legii, castrarea chimica se va efectua de catre institutiile medicale, in ultimile trei luni de ispasire a pedepsei. Regulamentul de executare a sentintei trebuie sa fie prevazut de Guvern. Informandu-ne mai mult despre acest lucru, am observat ca proiectul nu este finalizat. Guvernul va trebui sa urgenteze finalizarea acestui regulament. In statele europene, care au adoptat aceasta masura, recidiva in cazul violurilor s-a micsorat considerabil. Aceasta masura de urgenta speram sa duca si la noi la micsorarea cazurilor de viol”, a mai explicat procurorul.

author avatar
Andra Nesu
572 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger