AcasăNewsUn barbat imbracat in steagul ISIS defila langa Big Ben

Un barbat imbracat in steagul ISIS defila langa Big Ben

Scena socanta in centrul Londrei: un barbat drapat in sinistrul steag al Statului Islamic isi purta copilul pe umeri, care avea la randul lui un sateag ISIS in miniatura.

In ciuda agitatiei care a provocat-o aceasta scena, calmul legendar al politiei britanice nu s-a dezmintit. Politistii l-au abordat, evident, pe barbatul care se plimba linistit in mijlocul unui grup de turisti coreeni uluiti. Insa barbatul nu a fost arestat, noteaza Russia Today, pentru ca exhibarea de-o asemenea maniera a drapelului gruparii teroriste nu este considerata o infractiune in sine. Prin vocea purtatorului sau de cuvant, politia londoneza a precizat ca persoana in cauza nu a incalcat ”legile in vigoare”, o decizie criticata pe retelele so ciale. In plus, coincidenta face ca acest incident sa fi avut loc cu cateva zile inainte de comemorarea atentatelor islamiste din 7 iulie 2005, soldate cu 52 de victime.

Suedia isi va judeca cetatenii plecati sa lupte pentru teroristi

Potrivit autoritatilor, cel putin 300 de cetateni suedezi combat alaturi de Statul Islamic. Pana in prezent, participarea cetatenilor acestei tari la operatiunile din sanul organizatiilor teroriste recunoscute ca atare de comunitatea internationala era legala. Insa ministrul Justitiei, Morgan Johansson, si ministrul de Interne, Anders Ygerman, au declarat ca Suedia ii va urmari in justitie pe cei plecati pentru a se alatura organizatiilor teroriste, pe cei care participa deja la lupte, care organizeaza transportul in zonele de conflict sau care acorda spriijin financiar, informeaza Sputnik. Pedepse de pana la doi ani cu inchisoare sunt prevazute pentru ”turismul de razboi”.

Spania, sub cel mai ridicat nivel al alertei teroriste din 2004

”Exista un risc ridicat de atentat terorist” in Spania, a declarat ministrul spaniol de Interne, Jorge Fernandez-Diaz, intr-un interviu publicat duminica, estimand ca ”amenintarea jihadista” plaseaza situatia securitatii la ”cel mai critic nivel” dupa atentatele din 11 martie 2004 din Madrid, soldate cu 191 de morti si 2.000 de raniti. ”Nivelul de alerta 4 (pe o scara pana la 5) corespunde unei realitati”, a spus ministrul.

 

author avatar
Tudor Borcea
235 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger