AcasăNewsUn bărbat din Galaţi, UCIS de câinele Amstaff de care avea grijă...

Un bărbat din Galaţi, UCIS de câinele Amstaff de care avea grijă pentru nişte prieteni

Un bărbat de 47 de ani, din judeţul Galaţi, a fost omorât de câinele vecinului, un Amstaff, pe care venise să-l hrănească, deoarece proprietarul animalului era plecat la muncă.

De asemenea, nepoata bărbatului ucis, în vârstă de 14 ani, a fost la rândul ei muşcată de câine.

Omul, omorât când a vrut să hrănească animalul

Anchetatorii au stabilit că tragicul eveniment a avut loc în omentul în care bărbatul a mers să hrănească patrupedul.

„Câinele din rasa Amstaff ar fi fost închis într-un ţarc special confecţionat, iar proprietarul ar fi comunicat celui care îl hrănea să nu deschidă şi să îl lase liber în curte.

În ziua respectivă, victima s-ar fi dus să hrănească animalele în jurul orei 17:00 şi, întrucât nu se întorsese la domiciliul său, în jurul orei 20:20, fratele şi cu nepoata lui au mers să vadă ce se întâmplă.

În cursul nopţii de 16/17 iulie 2023, la adresă a revenit şi proprietarul imobilului, iar câinele a rămas în custodia sa până la clarificarea situaţiei, precum şi a condiţiilor de deţinere”, conform poliţiştilor.

Câinele, greu de potolit

Animalul a atacat și o adolescentă de 14 ani, însă fata a reușit să scape.

Poliţiştii au intrat în curtea imobilului respectiv şi doar după ce au folosit spray iritant lacrimogen, acţionând în direcţia câinelui care face parte din rasa Amstaff, au reuşit să ajungă la bărbatul căzut la nivelul solului.

Au transportat victima în afara curţii până la echipajul medical, însă, din păcate, a fost constatat decesul, bărbatul prezentând o plagă muşcată la nivelul gâtului.

De asemenea, până la sosirea poliţiştilor, o minoră de 14 ani, nepoata persoanei decedate, a fost muşcată de mâna stângă de acelaşi câine când aceasta a încercat să ajungă la unchiul său, reuşind apoi să iasă din curte”, a transmis IPJ Galaţi.

După atac, polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi, a infracțiunii de ucidere din culpă, respectiv vătămare corporală din culpă.

author avatar
Andrei Ștefan
686 afisari

9 COMENTARII

  1. …nu inteleg,ce rol are un caine in aceasta eră supertehnologizată?
    ai comori,ai parfumuri,ai fumuri sau bașini care pot fi furate sau ce ai?,boală’n creier?
    doua victime,niciun vinovat.Romania e singura tara unde orice s’ar intampla,nimeni nu’i de vină.

    • are rol de „distantzare sociala”!

      -individu va fi fericitul posesor al unui caine criminal,
      printre f. putzini.

      (ca sa ai porche pamanera,
      tot pt. distantzare sociala fatza de „tzaranu cu logan”,
      nu strica sa ai 3-4 azile…..)

  2. Asemenea câini trebuie interziși pe teritoriul țării noastre
    Sunt mulți care ii plimba fără botnița ba chiar fără Lisabona spații publice
    Enough is enough!
    Dați naibii o lege sa le interzică la toți gama masculini mădularul mic sa gaseasca validare cu un asemenea exemplar

  3. ” iar câinele a rămas în custodia sa până la clarificarea situaţiei, precum şi a condiţiilor de deţinere”, conform poliţiştilor.
    Care custodie cainele ala a omorat un om,trebuia impuscat imediat.Clarificarea conditiilor de detinere pe urma si daca este cazul proprietarul judecat,dar se va constata ca animalul a fost provocat,cerut scuze proprietarului ca a fost deranjat si amaratul cu beregata rupta vinovat.

  4. România este „sat fără câini”…….
    Toți tulburații de licori și fanaticii își iau câini de fanfaronada chiar dacă nu le sunt necesari și în primul rand chiar dacă nu au condiții normale să-i tina, chinuind astfel animalul și deranjand pe cei din jur!!!
    Numai în ultima perioada s-au întâmplat mii de atacuri la oameni ale câinilor aruncați în strada de deținătorii acestora din blocuri de locuințe, din cauza lipsei de spațiu din blocurile de locuințe și a neplăcerilor ce le produc câinii, celorlalți locatari !!!
    In acest sens presa /tv și mii de persoane au cerut Guvernului,, Parlamentului și altor instituții ale statului sa adopte un act normativ de interzicerea deținerii câinilor indiferent de mărime și rasa în apartamentele din blocurile de locuințe care este, asa după cum am arătat, sursa de formare a haitelor de caini ce ataca oameni pe strada, acestea au lansat doar promisiuni ca se va da acest act normativ , sa speram ca va fi adoptat urgent!!!

  5. Cum este posibil sa nu se reglementeze interzicerea deținerii câinilor în apartamentele din blocurile de locuinte, unde unele persoane pentru a se da importante își aduc câini ca animale de companie, fără sa tina cont de ceilalți locatari, de exemplu( conform presei) în Suceava, str. Gr. Ureche, într-o garsoniera în care locuiește o familie cu trei persoane, cu venituri modeste, soția nu lucreaza, au câine de companie și datorii de mii de lei la asociația de locatari !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger