AcasăNewsUn bărbat din Galaţi, UCIS de câinele Amstaff de care avea grijă...

Un bărbat din Galaţi, UCIS de câinele Amstaff de care avea grijă pentru nişte prieteni

Un bărbat de 47 de ani, din judeţul Galaţi, a fost omorât de câinele vecinului, un Amstaff, pe care venise să-l hrănească, deoarece proprietarul animalului era plecat la muncă.

De asemenea, nepoata bărbatului ucis, în vârstă de 14 ani, a fost la rândul ei muşcată de câine.

Omul, omorât când a vrut să hrănească animalul

Anchetatorii au stabilit că tragicul eveniment a avut loc în omentul în care bărbatul a mers să hrănească patrupedul.

„Câinele din rasa Amstaff ar fi fost închis într-un ţarc special confecţionat, iar proprietarul ar fi comunicat celui care îl hrănea să nu deschidă şi să îl lase liber în curte.

În ziua respectivă, victima s-ar fi dus să hrănească animalele în jurul orei 17:00 şi, întrucât nu se întorsese la domiciliul său, în jurul orei 20:20, fratele şi cu nepoata lui au mers să vadă ce se întâmplă.

În cursul nopţii de 16/17 iulie 2023, la adresă a revenit şi proprietarul imobilului, iar câinele a rămas în custodia sa până la clarificarea situaţiei, precum şi a condiţiilor de deţinere”, conform poliţiştilor.

Câinele, greu de potolit

Animalul a atacat și o adolescentă de 14 ani, însă fata a reușit să scape.

Poliţiştii au intrat în curtea imobilului respectiv şi doar după ce au folosit spray iritant lacrimogen, acţionând în direcţia câinelui care face parte din rasa Amstaff, au reuşit să ajungă la bărbatul căzut la nivelul solului.

Au transportat victima în afara curţii până la echipajul medical, însă, din păcate, a fost constatat decesul, bărbatul prezentând o plagă muşcată la nivelul gâtului.

De asemenea, până la sosirea poliţiştilor, o minoră de 14 ani, nepoata persoanei decedate, a fost muşcată de mâna stângă de acelaşi câine când aceasta a încercat să ajungă la unchiul său, reuşind apoi să iasă din curte”, a transmis IPJ Galaţi.

După atac, polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi, a infracțiunii de ucidere din culpă, respectiv vătămare corporală din culpă.

author avatar
Andrei Ștefan