Cauta

Un bărbat de 68 de ani, confirmat cu botulism, a murit. Fusese internat la ATI, la Slatina

(foto: Facebook/Ministerul Sănătății)

O lovitură grea pentru familia unui bărbat în vârstă de 68 de ani, care fusese internat în Spitalul Județean de Urgență (SJU) Slatina, pe secția de Terapie Intensivă (ATI), fiind recent confirmat cu botulism. Deși cadrele medicale au făcut eforturi să-l salveze, omul a decedat.

Pacientul fusese confirmat cu botulism în urmă cu doar câteva zile. Miercuri dimineață, slătineanul – care fusese internat la ATI – a murit, anunțul venind de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt.

„Pacientul de sex masculin, în vârstă de 68 ani,din Slatina, confirmat cu diagnosticul de botulism în data de 14.11.2022, internat în secţia ATI la SJU Slatina, a decedat în data de 16.11.2022, ora 8.50, în ciuda eforturilor medicilor şi a administrării serului antibotulinic înaintea confirmării cazului (la momentul suspiciunii)”, a informat DSP Olt, citat de stirileprotv.ro.

Bărbatul se prezentase la spitalul din Slatina și fusese internat în secţia de neurologie pe 7 noiembrie, dar cum starea lui s-a deteriorat, o zi mai târziu a fost transferat la ATI.

Un alt bărbat e internat la Slatina, cu suspiciune de botulism

Conform sursei citate, un alt pacient – un bărbat de 39 de ani, de această dată cu suspiciune de botulism – este internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina începând din 14 noiembrie.

Tânărul ar fi consumat acasă, în 13 noiembrie, carne „la garniţă”, care ar fi fost preparată în decembrie anul trecut. În acest caz, specialiștii au prelevat probe din alimentele respective, urmând să se afle și rezultatul analizelor.

Ce simptome are boala

Specialiștii semnalează că e nevoie de atenție la modul de preparare și consumare a conservelor și că trebuie să se evite consumul conservelor bombate sau cu modificări de gust și miros. E una dintre recomandările menționate într-un comunicat postat în urmă cu ceva vreme pe site-ul Ministerului Sănătății, în vederea prevenirii botulismului.

„Simptomatologia caracteristică apare la 12-36 ore (cu maxime între 4 ore și 8 zile) de la consum și este reprezentată de oboseală accentuată, vedere confuză și dublă, dificultate în vorbire și înghițire, gura, gâtul și limba uscate, urmate de slăbiciune musculară generală, paralizia mușchilor motori cu instalarea insuficienței respiratorii care în mod obișnuit este cauza directă a morții, în cazul în care boala nu a fost diagnosticată și tratată corect. În majoritatea cazurilor aceste simptome sunt precedate de grețuri, vărsături, senzație de arsură gastrică, constipație.” – se preciza în comunicat – VEZI mai multe detalii AICI.

Ultimele stiri

  • Conferința Webdidactica „Conștient, nu dependent – Educația, prima linie în lupta antidrog” prezintă date alarmante despre consumul de droguri în rândul elevilor
  • Pană masivă de curent în Cehia: Praga și alte regiuni, afectate. „O situație excepțională”
  • Când va afla Georgescu dacă scapă de controlul judiciar: „Sunt bucuros că dosarul meu a ajuns în instanță”/Așteptat de susținători în fața Judecătoriei- VIDEO
  • Explozie uriașă la o benzinărie din Roma: cel puțin 20 de răniți – VIDEO
  • Coldea, „șeful cel mare”: Ies la iveală detalii-bombă din rechizitoriul DNA, despre rolul-cheie al fostului numărului 2 din SRI
  • Calcul estimativ. Câți bani pierde un român cu salariu de 4.000 de lei, lună de lună, din cauza scumpirilor
  • Angajații de la casele de pensii au început protestele. „Sporul de condiții vătămătoare nu reprezintă un privilegiu”
  • Probleme în Gara de Nord din Capitală. Panourile de informare și camerele de luat vederi nu mai funcționează
  • Anunț de atribuire UAT Orașul Negru Vodă
  • Caricatura Zilei
  • Exit mobile version