AcasăNewsUn bărbat de 68 de ani, confirmat cu botulism, a murit. Fusese...

Un bărbat de 68 de ani, confirmat cu botulism, a murit. Fusese internat la ATI, la Slatina

(foto: Facebook/Ministerul Sănătății)

O lovitură grea pentru familia unui bărbat în vârstă de 68 de ani, care fusese internat în Spitalul Județean de Urgență (SJU) Slatina, pe secția de Terapie Intensivă (ATI), fiind recent confirmat cu botulism. Deși cadrele medicale au făcut eforturi să-l salveze, omul a decedat.

Pacientul fusese confirmat cu botulism în urmă cu doar câteva zile. Miercuri dimineață, slătineanul – care fusese internat la ATI – a murit, anunțul venind de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt.

„Pacientul de sex masculin, în vârstă de 68 ani,din Slatina, confirmat cu diagnosticul de botulism în data de 14.11.2022, internat în secţia ATI la SJU Slatina, a decedat în data de 16.11.2022, ora 8.50, în ciuda eforturilor medicilor şi a administrării serului antibotulinic înaintea confirmării cazului (la momentul suspiciunii)”, a informat DSP Olt, citat de stirileprotv.ro.

Bărbatul se prezentase la spitalul din Slatina și fusese internat în secţia de neurologie pe 7 noiembrie, dar cum starea lui s-a deteriorat, o zi mai târziu a fost transferat la ATI.

Un alt bărbat e internat la Slatina, cu suspiciune de botulism

Conform sursei citate, un alt pacient – un bărbat de 39 de ani, de această dată cu suspiciune de botulism – este internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina începând din 14 noiembrie.

Tânărul ar fi consumat acasă, în 13 noiembrie, carne „la garniţă”, care ar fi fost preparată în decembrie anul trecut. În acest caz, specialiștii au prelevat probe din alimentele respective, urmând să se afle și rezultatul analizelor.

Ce simptome are boala

Specialiștii semnalează că e nevoie de atenție la modul de preparare și consumare a conservelor și că trebuie să se evite consumul conservelor bombate sau cu modificări de gust și miros. E una dintre recomandările menționate într-un comunicat postat în urmă cu ceva vreme pe site-ul Ministerului Sănătății, în vederea prevenirii botulismului.

„Simptomatologia caracteristică apare la 12-36 ore (cu maxime între 4 ore și 8 zile) de la consum și este reprezentată de oboseală accentuată, vedere confuză și dublă, dificultate în vorbire și înghițire, gura, gâtul și limba uscate, urmate de slăbiciune musculară generală, paralizia mușchilor motori cu instalarea insuficienței respiratorii care în mod obișnuit este cauza directă a morții, în cazul în care boala nu a fost diagnosticată și tratată corect. În majoritatea cazurilor aceste simptome sunt precedate de grețuri, vărsături, senzație de arsură gastrică, constipație.” – se preciza în comunicat – VEZI mai multe detalii AICI.

author avatar
Andrei Coman
442 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger