AcasăNewsUn bărbat băut și fără permis a lovit cu mașina autospeciala Jandarmeriei,...

Un bărbat băut și fără permis a lovit cu mașina autospeciala Jandarmeriei, în Galați. Ce a urmat – VIDEO

sursa foto: viata-libera.ro

Scene demne de un film de acțiune pe străzile din Galați. Un bărbat despre care s-a stabilit că urcase la volanul unui autoturism fără să fi avut permis de conducere, ba mai mult ar fi fost și băut a intrat în vizorul oamenilor legii.

Totul s-a întâmplat sâmbătă după-amiază, în Galați. Mașina condusă de bărbat le-a atras atenția jandarmilor aflați în misiune. „În jurul orei 15:30, echipajul de jandarmerie aflat în misiune de menținere a ordinii publice pe raza municipiului Galați, în contextul acțiunilor derulate în cadrul planului „Blocada”, a observat în intersecția străzilor Gheorghe Doja și Siderurgiștilor cum la schimbarea direcției de mers spre stânga, conducătorul unui autovehicul înmatriculat în Suedia, a lovit atât indicatorul ocolire prin dreapta a stației de tramvai precum, cât și o bordură, continuându-și deplasarea”, se precizează într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

A accelerat, intrând în autospeciala de Jandarmerie

Cum șoferul nu a oprit, jandarmii au pornit pe urma lui. La un moment dat, mașina acestuia a lovit autospeciala Jandarmeriei, în urma impactului fiind avariate portiera din dreapta și ușa culisantă a autovehiculului oamenilor legii. „Întrucât conducătorul autoturismului nu a oprit, jandarmii au pornit după el. Acesta a fost observat staționând în alveolele de parcare din strada Siderurgiștilor, în apropierea Spitalului de copii, iar în momentul în care a sesizat autovehiculul Jandarmeriei în dreptul său, conducătorul autoturismului a accelerat, cu intenția de a demara în trombă de pe loc, intrând în autospeciala de Jandarmerie și avariind portiera din dreapta și ușa culisantă”, se precizează în același comunicat.

Jandarmii au coborât din autospecială. Atunci au observat că șoferul autoturismului – un bărbat de 33 de ani – părea a fi fost băut. Și cum șoferul și pasagerul din dreapta al mașinii ar fi încercat să fugă de la locul incidentului, jandarmii i-au încătușat. „În momentul în care jandarmii au coborât din autospecială, au observat că șoferul autoturismului prezintă semne că ar fi sub influența alcoolului, motiv pentru care au cerut sprijinul unui echipaj de poliție rutieră. Jandarmii au luat măsura incătușării conducătorului auto, în vârstă de 33 ani, și a pasagerului din dreapta, în vârstă de 34 ani, deoarece aceștia au încercat să fugă de la locul incidentului. De asemenea, jandarmii au efectuat controlul corporal preventiv a celor două persoane cât și controlul autoturismului, nefiind găsite bunuri/obiecte interzise de lege”, conform sursei citate.

Șoferul, testat pentru alcool. Ce rezultat a ieșit

Bărbatul de 33 de ani care se aflase la volanul autoturismului a fost testat pentru a se vedea dacă a consumat alcool. „În urma testării șoferului, efectuată de către echipajul din cadrul Biroului Rutier Galați cu aparatul Druger a rezultat o alcoolemie de 0.96 mg alcool pur în aerul expirat, iar la testarea cu aparatul Drugtest rezultatul a fost negativ. Conducătorul auto a fost condus de către polițiștii rutieri la Spitalul de Urgență Galați, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, anunță sursa citată.

Conform precizărilor oficiale, verificările derulate de poliție au scos la iveală faptul că șoferul în vârstă de 33 de ani nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul și nu are nici asigurare tip RCA.

Conducătorul auto, reținut pentru 24 de ore

Ca urmare a celor constatate, a fost întocmit un dosar pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducere sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

„De asemenea, după activitățile de cercetare preliminare efectuate în cauză, polițiștii au dispus luarea măsurii de reținere pentru 24 de ore a conducătorului auto, urmând ca în cursul zilei de 03 septembrie 2023 să fie prezentat la Judecătoria Galați cu propunerea luării unei măsuri preventive”, conform comunicatului făcut public de către reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

author avatar
Andrei Coman
204 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger