AcasăNewsUn barbat a supravietuit doua luni in masina sa ingropata in zapada,...

Un barbat a supravietuit doua luni in masina sa ingropata in zapada, in Suedia

Un barbat a fost salvat si scos din masina sa acoperita de zapada pe un drum forestier din Suedia, dupa ce a stat captiv cel putin doua luni, fara hrana si la o temperatura glaciala, a anuntat politia sambata.

„Am fost informati vineri ca o persoana a fost gasita intr-o masina acoperita cu zapada in padure, la peste 1,5 kilometri de drumul principal”, a declarat pentru AFP Ebbe Nyberg, un politist din comitatul Vaesterbotten (nord).Un barbat care era la bordul unui scuter pentru zapada a vazut capota masinii pe un drum forestier necirculat din apropierea orasului Umeaa. Dupa ce a dat zapada la o parte, el a remarcat miscare la bordul vehiculului si a avertizat politia.

Ajunsi la fata locului, membrii echipelor de salvare au gasit un barbat in varsta de aproximativ 40 de ani intr-un sac de dormit „in stare foarte proasta”, infometat si incapabil sa vorbeasca sau sa mearga. Potrivit lui Nyberg, nu se stie cat timp a petrecut barbatul blocat in masina, dar este probabil sa fi ajuns „inainte sa inceapa sa ninga”.

Soferul, care a fost spitalizat, a declarat ca nu mai avea hrana din decembrie. Politia estimeaza ca el a ajuns acolo in decembrie. Temperatura a atins recent minus 30 de grade Celsius. El a supravietuit mancand zapada.

author avatar
Ciprian Purice
409 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger