AcasăNewsUn barbat a murit, dupa ce a fost resuscitat pe trotuar, in...

Un barbat a murit, dupa ce a fost resuscitat pe trotuar, in fata spitalului inchis din Codlea!

Barbatul care a fost resuscitat, noaptea trecuta, pe trotuar, in fata Spitalului inchis din Codlea a murit. Pacientul avea 57 de ani si intrase in stop cardiorespirator. Rudele l-au dus imediat la spital, dar au gasit usile inchise.

Ajuns in fata spitalului, pacientul a asteptat 20 de minute pana cand o ambulanta a venit de la Brasov pentru a-i acorda primul ajutor. Medicii s-au vazut nevoiti sa-i faca pacientului resucitarea in strada.

Dupa o jumatate de ora de resuscitare, sub privirile socate ale trecatorilor, pacientul a fost dus la Brasov, insa a decedat in urma cu putin timp.

„Spitalul era inchis la acea ora. Programul camerei de garda este intre orele 08.00 si 20.00, iar pacientul a fost adus la ora 21.30. A fost chemata ambulanta de la Brasov, prin serviciul 112, si au sosit doua echipaje SMURD, medicii resuscitandu-l in fata spitalului circa 30 de minute”, a spus dr. Claudia Costea, managerul spitalului din Codlea.

„Platim cu viata lipsa de discernamant autoritatilor!”

„Am fost martorul  incercarilor de resuscitare direct pe caldaramul din fata spitalului inchis si a disperarii familiei barbatului bolnav si nu pot sa nu ma cutremur: iata ca platim cu victime omenesti haosul creat de asa zisa reforma in sistemul sanitar. Lipsa de discernamant a autoritatilor nationale precum si mimarea implicarii autoritatilor locale costa chiar viata pe cetateanul de rand. Codlea are mare nevoie de spital si camera de gardă , este o nevoie vitala!”, a precizat Erwin Albu care se afla in zona in momentul incidentului.

[youtube]1J1GWRu1jps[/youtube]

Fostul ministru Cseke Attila: In asemenea situatii, sunati la 112!

Fostul ministru al Sanatatii Cseke Attila a declarat ca rudele ar fi trebuit sa sune imediat la 112 si sa nu trasporte bolnavul la Codlea cu autoturismul. El sustine ca barbatul ar fi putut fi salvat daca s-ar fi apelat de la inceput la acest serviciu si ar fi ajuns la Spitalul Judetean din Brasov.

Finantarea Spitalului din Codlea a fost sistata in luna aprilie,  in urma unei hotarari de guvern. Curtea de Apel Brasov a hotarat pe 2 august 2011, in urma mai multor termene de judecata, suspendarea acestei decizii a Guvernului, insa procedura de redeschidere a Spitalului Municipal Codlea necesita timp.

176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger