AcasăNewsUn bărbat a intrat cu o GRENADĂ într-o secţie de poliţie din...

Un bărbat a intrat cu o GRENADĂ într-o secţie de poliţie din Satu Mare. Cum au reacţionat agenţii

(foto: b).ro

Au fost momente de panică într-o secție de poliție din Satu Mare, după ce un bărbat a intrat cu o grenadă în mână. Incidentul s-a petrecut, duminică, în comuna Terebești, Satu Mare, acolo unde bărbatul a găsit grenada într-un corp de mobilă pe care intenționa să o pună pe foc.

Omul nu a sunat la 112, ci a mers cu ea direct la sediul poliţiei. A fost deschis un dosar penal.

Le-a pus poliţiştilor grenada pe masă

Aşa cum era de aşteptat, poliţiştii s-au speriat când au văzut acest lucru și au solicitat intervenția pirotehniștilor. Întreaga clădire a fost evacuată până la finalizarea intervenției.

Arma nu avea încărcătură și nu reprezenta un pericol real, însă s-au ales cu o sperietură, mai ales că putea să se întâmple o nenorocire chiar în casa bărbatului.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare-Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au fost sesizaţi de către un bărbat de 41 de ani, din comuna Terebeşti, despre faptul că ar fi achiziţionat un obiect de mobilier vechi, iar într-unul din sertarele acestuia ar fi găsit o grenadă.

Specialiştii din cadrul Serviciului de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au constatat faptul că grenada este una defensivă, de exerciţiu, fără încărcătură explozivă şi care nu prezintă pericol de detonare„, au spus specialiştii.

Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului materiilor explozive.

author avatar
Andrei Ștefan