AcasăNewsUn baiat de opt ani isi cauta de munca, pentru a-si ajuta...

Un baiat de opt ani isi cauta de munca, pentru a-si ajuta mama

(foto: rtv.net)

Un copil de opt ani din Craiova isi cauta de munca pentru ca vrea sa isi ajute mama si cele trei surori, dupa ce tatal lor a plecat de acasa.

(foto: rtv.net)

De trei luni, Andrei incearca sa faca orice pentru a-si ajuta mama, dupa ce aceasta a ramas singura cu patru copii. Baiatul a ramas unic sprijin al mamei, conform rtv.net. „Am grija de fete. Le dau apa, de mancare, am grija sa nu se descalte. Vreau sa muncesc pentru ca am vazut-o pe mami cum se chinuie cu fetele. Mami n-are bani. Nu m-am gandit unde o sa lucrez, dar cred ca am sa gasesc”, a spus Andrei.

Chiar daca sunt multe sacrificii de facut si multe neajunsuri, pustiului ii place sa invete si viseaza ca intr-o buna zi sa ajunga doctor. Invatatoarea copilului e impresionata de vointa sa. „Adi este cel mai trist caz din cariera mea de invatator. Mi-a spus ca vrea sa munceasca, asa cum muncea tatal lui care i-a abandonat si care pentru el era un exemplu. E greu cand un an de zile vii in acelasi trening, in acelasi tricou, dar curat si cu temele facute”, a marturisit invatatoarea lui Andrei, Veronica Dumitrescu.
Familia nu se mai descurca cu atatea cheltuieli, deoarece singurele venituri sunt alocatiile copiilor. Mama baiatului nu poate primi ajutor social de la primarie, pentru ca are domiciliul intr-o alta localitate.

author avatar
Andra Nesu
542 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger