AcasăUn baiat bolnav de poliomielita merge in maini

Un baiat bolnav de poliomielita merge in maini

Singurul mod in care se poate deplasa

Un copil care a paralizat inainte de a merge, a invatat la 6 ani sa se deplaseze in maini, iar de la 12 ani se catara in copaci.

Singurul mod in care se poate deplasa. foto: EuroPics (CEN)

Deng Zongcheng, de 13 ani, a fost diagnosticat cu poliomelita de bebelus si de la brau in jos este paralizat. Copilul nu a avut niciodata sansa sa-si foloseasca picioarele. Dar asta nu l-a impiedicat sa incerce alt mijloc de deplasare: cu mainile. La sase ani a invatat sa „paseasca” in maini, iar la 12 ani escalada copacii. Baietelul, care locuieste in provincia chineza Henan, are o bursa la o scoala privata, acolo unde a fost primit sa invete, si acum se lupta sa stranga bani pentru continuarea tratamentului.

Deng primeste ajutor de la colegi. foto: EuroPics (CEN)

„Am o multime de hobby-uri, inclusiv alpinism”, a declarat Deng pentru Daily Mail. Prietenii pe care si i-a facut la scoala sunt cei care il ajuta in activitatile curente, inclusiv sa mearga la baie. Parintii lui si-au cheltuit toti banii pe tratamentele lui si in cele din urma au fost nevoiti sa plece la munca, in oras.

 

author avatar
Manuela Golea
689 afisari
Zenville

Ultimele știri

Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”

Dat fiind faptul că Paștele se apropie tot mai mult, nu sunt deloc puțini cei care au început deja să facă pregătiri pentru masa...

Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?

Ben Davies, fundașul stânga al lui Tottenham, s-a accidentat și va rata restul acestui sezon. Destiny Udogie, titularul postului, ratează și el finalul acestei...
proger