AcasăNewsUn avion plin cu turisti straini s-a prabusit in Nepal: 19 morti

Un avion plin cu turisti straini s-a prabusit in Nepal: 19 morti

foto: marshal.ro

O calatorie in apropiere de Muntele Everest s-a sfarsit dramatic, duminica dimineata, pentru 19 persoane aflate la bordul unui avion de mici dimensiuni, care s-a prabusit in Nepal. Toti pasagerii, majoritatea turisti straini, si-au pierdut viata in accidentul aviatic produs la 10 kilometri de capitala Katmandu.

foto: marshal.ro

La bordul avionului Beechcraft urcasera, pentru „Experienta Everest„, un tur in muntii amintiti, 19 oameni – 16 turisti, dintre care 10 indieni, si 3 membri ai echipajului, de origine nepaleza, potrivit Mediafax. Una dintre victime a murit la spital, au explicat autoritatile locale.

„Cele 19 persoane au murit. Zborul 103 al Buddha Air se intorcea dintr-un tur in munti in momentul in care s-a prabusit peste dealul Kotdada, la aproximativ zece kilometri de Katmandu„, a declarat Bimesh Lal Karna, sef al Departamentul de Urgenta al aeroportului international Tribhuwan, din capitala nepaleza.

Martorii au povestit ca avionul luase foc inainte de a se lovi de sol.

Accidentele aviatice sunt frecvente in Nepal, avionul fiind un mijloc de transport foarte des folosit, intr-o tara in care lipseste infrastructura rutiera. In decembrie 2010, un avion cu 19 pasageri si 3 membri ai echipajului s-a prabusit pe un varf de munte, la 140 de kilometri de Katmandu.

190 afisari
Zenville

Ultimele știri

ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti

În acest weekend, vremea intră într-un proces de încălzire. Cu toate acestea, nu vom scăpa de ploi. Potrivit meteorologilor, precipitațiile vor fi prezente în...

Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic

Şoferii care ar dori să iasă cu maşina prin Bucureşti, în weekend, trebuie să ştie că Poliţia Rutieră a stabilit câteva restricţii. În Capitală,...
proger