AcasăNewsUn avion plin cu turisti straini s-a prabusit in Nepal: 19 morti

Un avion plin cu turisti straini s-a prabusit in Nepal: 19 morti

foto: marshal.ro

O calatorie in apropiere de Muntele Everest s-a sfarsit dramatic, duminica dimineata, pentru 19 persoane aflate la bordul unui avion de mici dimensiuni, care s-a prabusit in Nepal. Toti pasagerii, majoritatea turisti straini, si-au pierdut viata in accidentul aviatic produs la 10 kilometri de capitala Katmandu.

foto: marshal.ro

La bordul avionului Beechcraft urcasera, pentru „Experienta Everest„, un tur in muntii amintiti, 19 oameni – 16 turisti, dintre care 10 indieni, si 3 membri ai echipajului, de origine nepaleza, potrivit Mediafax. Una dintre victime a murit la spital, au explicat autoritatile locale.

„Cele 19 persoane au murit. Zborul 103 al Buddha Air se intorcea dintr-un tur in munti in momentul in care s-a prabusit peste dealul Kotdada, la aproximativ zece kilometri de Katmandu„, a declarat Bimesh Lal Karna, sef al Departamentul de Urgenta al aeroportului international Tribhuwan, din capitala nepaleza.

Martorii au povestit ca avionul luase foc inainte de a se lovi de sol.

Accidentele aviatice sunt frecvente in Nepal, avionul fiind un mijloc de transport foarte des folosit, intr-o tara in care lipseste infrastructura rutiera. In decembrie 2010, un avion cu 19 pasageri si 3 membri ai echipajului s-a prabusit pe un varf de munte, la 140 de kilometri de Katmandu.

190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger