AcasăNewsUn avion militar s-a prabusit langa Craiova

Un avion militar s-a prabusit langa Craiova

(foto: military-today.com)

Un avion militar IAR 99 care efectua un zbor de antrenament s-a prabusit in apropierea aeroportului Craiova. In urma accidentului un pilot a murit.

 

(foto: military-today.com)

Un avion militar IAR 99 Soim care efectua un zbor de antrenament s-a prabusit, miercuri, in apropierea aeroportului din Craiova. La bordul avionului se aflau doua persoane, un instructor de zbor si un elev.

In urma impactului cu solul pilotul a murit. Elevul a reusit sa se catapulteze din avion inainte de a fi prea tarziu, fiind preluat de catre medicii sositi la fata locului. Acesta se afla in stare grava.

Dupa impactul cu solul avionul IAR 99 Soim a fost distraus in totalitate, fiind cuprins de flacari. Mai multe echipaje de pompieri se afla la fata locului, incercand sa stinga incendiul.

„A avut loc un accident aviatic. Un avion militar, IAR Soimul, s-a prabusit in timpul unui exercitiu de antrenament, in apropierea aeroportului, pe latura de nord. Din cate se pare avionul e distrus in totalitate. Unul dintre piloti a decedat, celalalt primeste ingrijiri de la echipajul SMURD. Unul dintre piloti a reusit sa se catapulteze”, a declarat Adrian Predescu, director adjunct Aeroport Craiova, citat de rtv.net.

author avatar
Ionut Zgimbau
698 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger