AcasăNewsBREAKING NEWS. UPDATE: Un avion MiG 21 LanceR s-a prăbușit în județul...

BREAKING NEWS. UPDATE: Un avion MiG 21 LanceR s-a prăbușit în județul Mureș. Ce se știe despre starea pilotului

(sursa foto: Facebook/Ministerul Apărării Naționale)

O informație de ultimă oră indică faptul că un avion militar s-a prăbușit în județul Mureș.

UPDATE: S-au aflat primele date oficiale din direcția Ministerului Apărării Naționale (MApN) cu privire la accidentul aviatic de marți după-amiază și – cel mai important – la starea persoanei aflate la manșa aparatului de zbor.

Și anume că aeronava care s-a prăbușit este una tip MiG 21 LanceR, din cadrul Bazei 71 Aeriană Cîmpia Turzii. ”Pilotul a reușit să execute manevra de catapultare și este în stare stabilă, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului”, transmit oficialii Ministerului condus de către Nicolae Ciucă.

Avionul făcea un zbor de instrucție, la momentul în care – din cauze necunoscute până la acest moment – s-a prăbușit. Totul s-a întâmplat în jurul orei 14.30, în apropierea localității Dedrad, din județul Mureș, ”într-o zonă nelocuită”, din câte informează MApN, via Facebook.

Cazul intră în atenția unei comisii numite de la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene, ai cărei reprezentanți urmează să meargă de urgență la fața locului, pentru a face investigații.


Știre inițială: 

Din primele detalii rezultă că pilotul ar fi reușit să se catapulteze. Nu se cunosc detalii cu privire la starea acestuia și nici referitor la condițiile în care a ajuns să se prăbușească avionul militar.

191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger