AcasăNewsUn avion MIG s-a prabusit in Constanta

Un avion MIG s-a prabusit in Constanta

Un aparat de zbor s-a izbit de sol in apropierea aeroportului Mihai Kogalniceanu. La fata locului s-au deplasat de urgenta echipaje medicale, in ajutorul pilotului.

UPDATE 3: In urma cu scurta vreme, din directia Ministerului Apararii s-au facut publice primele detalii despre incidentul aviatic din Constanta, in care a fost implicat MIG 21 Lancer apartinand Fortelor Aeriene Romane.

In primul rand, aflam ca pilotul „este constient si se afla in stare stabila. El a fost recuperat, i s-a acordat primul ajutor la fata locului si a fost transportat pe cale aeriana la Spitalul Judetean Constanta” . Conform MApN, incidentul s-a produs in timp ce barbatul aflat la mansa reveea la Mihail Kogalniceanu, odata incheiata misiunea, si facea manevre de aterizare. „Pilotul a raportat o defectiune majora la motor, cu deteriorarea parametrilor de functionare ai acestuia”, se noteaza in comunicatul Ministerului Apararii.

Totodata, se precizeaza ca aeronava decolase in jurul orei 10, iar pilotul s-a catapultat in jurul orei 11 si 15 minute.

UPDATE 2: Aparatul de zbor a decolat undeva in jurul orei 10. Era vorba despre o misiune de antrenament, mai exact despre un exercitiu comun cu Bulgaria, din cate a precizat purtatorul de cuvant al MApN, la postul B 1 TV. Cazul e cercetat de Parchetul Militar, la fata locului urmand sa ajunga specialistii.

UPDATE: Se pare ca barbatul aflat la mansa aparatului de zbor a reusit sa se catapulteze si ar fi supravietuit incidentului.

Din primele informatii, ar fi vorba despre un avion tip MIG 21. Accidentul a avut loc pe un camp din zona localitatii constantene Nazarcea.

sursa foto: opiniatimisoarei.ro

author avatar
Cristina Stefan
246 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger