AcasăNewsUn avion Blue Air plecat de la Cluj a aterizat de urgenta...

Un avion Blue Air plecat de la Cluj a aterizat de urgenta in Slovacia

Emotii pentru pasagerii unei aeronave Boeing 737-800 apartinand companiei low-cost Blue Air. Este vorba despre zborul 0B3755.

Avionul, care plecase de la Cluj catre Dublin, la ora 10 si 10 minute, ora Romaniei, a aterizat neprevazut in Slovacia. Totul dupa ce, „dupa aproximativ o ora de zbor comandantul a solicitat aterizarea pe cel mai apropiat aeroport, pentru efectuarea de verificari suplimentare”, din cate anunta Blue Air intr-un comunicat remis redactiei. Ca urmare a cererii transmise de pilotul avionului plecat din Romania, aeronava „a aterizat in conditii normale” pe Aeroportul Bratislava, din Slovacia, in jurul orei 11.40.

Compania explica si motivele pentru care comandantul a solicitat aterizarea cat mai rapida a aparatului la mansa caruia se afla: „decizia comandatului a fost luata ca masura de precautie, in urma activarii unor senzori la bordul avionului YR-BMP, care au indicat o posibila depresurizare a cabinei”.

Mastile de oxigen, activate

Pasagerii au fost informati cu privire la cele intamplate „si au activat mastile de oxigen conform procedurilor standard. Acestia au fost cooperanti cu personalul navigant”, mai precizeaza reprezentantii operatorului de zbor, care dau asigurari, totodata, ca „situatia nu a pus in niciun moment in pericol securitatea pasagerilor sau a echipajului”.

Compania urmeaza sa trimita un alt avion cu echipaj care sa preia pasagerii imbarcati in prima faza in aeronava ce a aterizat la Bratislava, iar aeronava la care au fost sesizate problemele va fi verificata din punct de vedere tehnic.

sursa foto: Facebook/Blue Air

author avatar
Cristina Stefan
298 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger